Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Πρωτοβουλία Πειραιώς, Αγωνιστική Συνεργασία στην MARFIN-ΕΓΝΑΤΙΑ Τράπεζα)





 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
(Πρωτοβουλία Πειραιώς, Αγωνιστική Συνεργασία στην MARFIN-ΕΓΝΑΤΙΑ Τράπεζα)

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 26.04.14. ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CARAVEL
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συνάδελφοι,

Στις 26 Απρίλη γίνεται η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΕΤΠ, μετά και την απορρόφηση των σωματείων της πρώην CPB (ΣΕΜΕΤ) και της πρώην Ελληνικής. Η συνέλευση γίνεται σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για μας τους εργαζόμενους, ενώ οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο θα έχουν και συνέχεια (συγχωνεύσεις, κι άλλες μειώσεις μισθών, κι άλλο χτύπημα των εργασιακών μας σχέσεων, νέες «εθελούσιες» ή μη απολύσεις). Η καθημερινότητά μας στους χώρους δουλειάς κάθε μέρα και πιο δύσκολη: τρομοκρατία, και απειλές για ατομικές στοχοθεσίες που δε γίνεται να πιαστούν, προθεσμίες ασφυκτικές, άπειρες απλήρωτες υπερωρίες,  πανσπερμία εργασιακών σχέσεων.

Ποιος θα τα σταματήσει όλα αυτά; Ποιος θα βάλει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία; Οι  πλειοψηφίες που ελέγχουν τους 3 Συλλόγους  (Πειραιώς, CPB, Ελληνικής), άφαντες από τους χώρους δουλειάς αποκαλούν υπερπροσπάθεια τις υπερωρίες. Διατυμπανίζουν δεξιά και αριστερά ότι ξέρουν τα κουμπιά του εργοδότη και εμφανίζουν την μείωση του επιδόματος teller ως επιτυχία, ενώ κάθε μέρα αποδεικνύουν  έμπρακτα ότι παραμένουν το αποκούμπι της εργοδοσίας, και δεν ντρέπονται να λένε ότι μόνο αυτούς δέχεται να δει η διοίκηση (γιατί άραγε;), ενώ υπάρχει αντιπροσωπευτικό σωματείο που εδώ και 5 μήνες αρνείται να το συναντήσει παραβιάζοντας ακόμα και το νόμο. Είναι προφανές ότι, η επιλεκτική τους ενοποίηση, έρχεται να εξυπηρετήσει τα σχέδια της εργοδοσίας, ώστε να δημιουργήσει και να ελέγξει ένα Σύλλογο μαμούθ με φιλοεργοδοτικό προσανατολισμό μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης που δρομολογεί στα δικαιώματά μας. 

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ. Η ΑΠΟΧΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ
Σε αυτή τη συνέλευση είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να δώσουμε μια απάντηση στον εργοδότη και τους υπασπιστές του. Να αποδείξουμε ότι θέλουμε:
· Ένα σωματείο ζωντανό, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, μακριά από λογικές ανάθεσης, από λογικές του «μικρότερου» κακού
· Ένα σωματείο με πυξίδα τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι του εργοδότη
· Ένα σωματείο που θα οργανώνει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα εμψυχώνει
· Ένα σωματείο στη γραμμή της διεκδίκησης και της σύγκρουσης και όχι αγγελιοφόρο της εργοδοσίας

Για να έχουμε ένα τέτοιο σωματείο, πρέπει να ενισχύσουμε εκείνες τις δυνάμεις που έχουν αποδείξει ότι δε φοβούνται να δώσουν τη μάχη, που έχουν αποδείξει ότι είναι με τους εργαζόμενους. Οι δυνάμεις αυτές, εκλεγμένοι και εργαζόμενοι που δε θέλουμε να υποταχθούμε, που είμαστε εδώ με τη δράση μας,  σας καλούμε σε αυτή τη γραμμή μαζί μας.
Η Πρωτοβουλία και μέσα από την ενοποίηση της με την παράταξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ της CPB ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ. Μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ στην Πειραιώς, ΕΣΑΚ-ΑΤΕ, Αγωνιστικό Μέτωπο πρώην Κύπρου μπαίνουμε μπροστά στη μάχη για ένα σωματείο για όλους τους εργαζόμενους στην Πειραιώς με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζόμενων και όχι του εργοδότη και σε αυτή τη μάχη σας καλούμε να μας ενισχύσετε, με τη συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιό μας, με την ψήφο σας στις εκλογές.

ΖΗΤΑΜΕ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ