Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΤΠ, ΣΕΜΕΤ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

Αγωνιστικό Μέτωπο στην Τράπεζα Πειραιώς     (Πρωτοβουλία Πειραιώς - Αγωνιστική Συνεργασία CPB)                                                     
                                                                                        Απρίλης 2014
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ  στις  ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΤΠ 2014
Να μετατρέψουμε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση με τις πλειοψηφίες ΣΕΤΠ, ΣΕΜΕΤ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  και ΟΤΟΕ σε δύναμη ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αυτής της κατάστασης. Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στο σωματείο, στον όμιλο και στον κλάδο συνολικά.
·         Να μην επιτρέψουμε -είτε με την ψήφο μας, είτε με την αποχή μας από τις εκλογές- να συνεχίσουν να αποφασίζουν οι ίδιοι για εμάς, χωρίς εμάς. 
·         Να ξεπεράσουμε το φόβο που προσπαθεί να επιβάλλει ο εργοδότης, με τη βοήθεια των υποταγμένων συνδικαλιστών.
·         Να ξεπεράσουμε τις αυταπάτες που σπέρνουν,  για διασφάλιση τάχα των θέσεων εργασίας .
Κανένας εφησυχασμός. Οι συγχωνεύσεις, οι εξαγορές θα συνεχιστούν. Η επίθεση σε μισθούς, ωράριο, σταθερή δουλειά θα συνεχιστούν. Αυτό απαιτεί η ανταγωνιστικότητα και η θωράκιση της κερδοφορίας τους. Τα σχέδια των τραπεζιτών για απολύσεις δεν ανατρέπονται με την υποταγή των τραπεζοϋπαλλήλων. Η δύναμή μας είναι:
·            η ενότητά μας στην κατεύθυνση ότι τα συμφέροντα τραπεζοϋπαλλήλων και τραπεζιτών όχι μόνο δεν ταυτίζονται, αλλά είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.
·            η απόφασή μας να μη συμβιβαστούμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, να σηκώσουμε κεφάλι, να γίνει πράξη  το «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Σε αυτό το δρόμο σας καλούμε να ενισχύστε το ψηφοδέλτιο του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο οποίο συσπειρώνονται η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ CPB, με την υποψηφιότητά σας και τη δράση σας.

Κάνε το βήμα για να αλλάξει χέρια το σωματείο. Είναι δική σου υπόθεση.
Παίρνουμε το σωματείο από τα χέρια εκείνων, που όλο αυτό το διάστημα των συγχωνεύσεων- απορροφήσεων, δεν έχυσαν όχι μια σταγόνα ιδρώτα για τους εργαζόμενους στον όμιλο Πειραιώς, αλλά ούτε μια σταγόνα μελάνι για τις ατέλειωτες-απλήρωτες υπερωρίες, για την εργοδοτική τρομοκρατία, για την παραβίαση συμβάσεων, τη μετατροπή επιδομάτων σε οικειοθελείς παροχές και τόσα άλλα.

Πώς θα μπορούσαν άλλωστε; Από τον καιρό της υπερκερδοφορίας ακόμα των τραπεζών, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΤΠ,  έβαλε και πλάτη να παγώσουν επιδόματα βαθμού, επετηρίδα και προαγωγές από το 2003, να γίνει ο Οργανισμός Προσωπικού «φύλλο και φτερό», να επικρατήσει το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα.

Είναι αυτοί που στήριξαν απεριόριστα τις περικοπές αποδοχών  πέραν  της  κλαδικής  σύμβασης το 2010,  τη  μεταμφίεση  επιδομάτων  σε  οικειοθελείς  παροχές, ακόμα και  την  αδιαφανή  τροποποίηση  ασφαλιστηρίων  συμβολαίων-εφάπαξ.

Τον ίδιο ρόλο έπαιξαν και οι πλειοψηφίες στα ΔΣ των Σωματείων της πρώην Marfin και της πρώην Ελληνικής. Με τις αυταπάτες των «ενιαίων» ψηφοδελτίων και της «τράπεζας-οικογένειάς μας» εξυπηρέτησαν  εργοδότες και κυβερνήσεις. Οι τραπεζοϋπάλληλοι  και στους 3 χώρους βρίσκονται στην ίδια μοίρα.

Ενώνονται σήμερα για να εξασφαλίσουν ότι ο εργοδότης θα έχει το «εργαλείο» που χρειάζεται για να συνεχίσει ανενόχλητος να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, να εξασφαλίσουν ότι εκείνοι θα μείνουν στις «καρέκλες» τους.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Μπορούμε να κάνουμε το ΣΕΤΠ:

·         Το σωματείο που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, θα εμπνέει την αλληλεγγύη, θα παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, θα παλεύει με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων  και όχι τις ορέξεις του εργοδότη.
·         Πρωτοπόρο στην ενοποίηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στο χώρο, χτίζοντας την ενότητα των εργαζομένων πραγματικό φόβο για τους εργοδότες.

Οι εργαζόμενοι  δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από εκείνους που παρουσιάζονται ως αδέσμευτοι και ανεξάρτητοι, που κρύβονται στα ενιαία ψηφοδέλτια  και αφού υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων επιστρέφουν στη βάση τους  ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- Αυτ.Δίκτυο (ΣΥΡΙΖΑ)  διαμορφώνοντας πλειοψηφίες  σε ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ, σταθερά στην υπηρεσία τραπεζιτών και κυβερνήσεων.

Ακόμα και αν κάποιοι από αυτούς σήμερα επιλέξουν να μην τους στηρίξουν και να κατεβάσουν άλλα ψηφοδέλτια, το γεγονός ότι στήριξαν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στον κλάδο και βοήθησαν να γιγαντωθεί, δεν αλλάζει. Παραμένουν αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι.

Καταθέτοντας  τη  δράση μας για να  ενημερώσουμε, να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε τους εργαζόμενους απέναντι στις εξελίξεις,  με τις δυνάμεις μας στο Όμιλο, αλλά και στο υπόλοιπο κίνημα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ,  ζητάμε κοιτώντας σας στα μάτια να συμπορευτείτε με το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στην Πειραιώς, στις Τράπεζες και συνολικά.

ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ- ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΣΕΤΠ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Για επικοινωνία :
                           ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ : 6973805643, 26510-65615. (ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
                           ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ : 6947041299 .(ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
                           ΚΟΝΟΡΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ : 6972017691,  3335032.(ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
                           ΜΕΣΣΑΔΟΣ ΝΙΚΟΣ  :     6947833121. (MILLENNIUM)
                           ΜΠΕΛ ΜΠΑΜΠΕΤ :       6972333190, 210-9294569. (ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ NATWEST)
                           ΠΑΠΠΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ    : 210-3335028. (ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
                           ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ : 6989933894 , 210-3350017.(CPB)
                           ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ : 6972839128 , 210-3335068.(ΠΕΙΡΑΙΩΣ)