Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ


Συνάδελφοι,
Η τριανδρία που άγεται και φέρεται αυτοαποκαλούμενη ως Σύλλογος (πρώην Κύπρου) επιμένει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι συνάδελφοι να μην αποφασίζουν οι ίδιοι, να είναι μακριά από τις συλλογικές διαδικασίες:
Μεθοδεύουν και πάλι στα μουλωχτά, χωρίς να ενημερώνουν ή να συζητούν με κανέναν, η Ετήσια Γενική Συνέλευση να γίνει σε καθημερινή μέρα(!!) και μάλιστα την εβδομάδα μεταξύ των 2 τοπικών και ευρωπαϊκών εκλογών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για συναδέλφους ετεροδημότες κλπ. Ούτε και οι πλέον «εργοδοτικοί» (όπως και το Προεδρείο μας τους αποκαλεί) από τα προεδρεία των άλλων συλλόγων δε διανοήθηκαν να τολμήσουν κάτι τέτοιο! Όλοι οι σύλλογοι πραγματοποίησαν Γ.Συνελεύσεις σε Σαββατοκύριακο, μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. τους, με παρόντες συναδέλφους από την επαρχία και οικονομική μέριμνα για αυτούς. Στο Σύλλογο μας μια χούφτα άνθρωποι (πιθανόν ούτε καν όλο το προεδρείο) κανόνισαν να «θάψουν» μια τυπική ανακοίνωση Γεν.Συνέλευσης στο …. ιστορικό των ανακοινώσεων της ιστοσελίδας. Έχουμε να κάνουμε με συνδικαλιστική απατεωνιά, με προσβλητική και αντισυναδελφική συμπεριφορά όχι μόνο προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν τους ενημερώνουν ως οφείλουν ποτέ και για τίποτα (παρά τους εμπαίζουν όταν ερωτηθούν αραδιάζοντας ένα σωρό παραμύθια και ψέματα), αλλά και προς τους ίδιους τους εργαζόμενους που τους θέλουν θεατές στην αυτοπροβολή τους, χωρίς δυνατότητα λήψης αποφάσεων. Facebook κι επιστολές. Ούτε Δ.Σ., ούτε Γ.Σ., ούτε τίποτα δεσμευτικό για αυτούς. Τα πάντα για 3 καρέκλες… Απλά δικαιώνεται και πάλι η άποψή μας σχετικά με τις πλειοψηφίες στις ηγεσίες των Συλλόγων στην Τράπεζα ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον!   
Συνάδελφοι,
Αυτή την περίοδο, που ζούμε την εφιαλτική πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας είναι όρος και προϋπόθεση για την ελπίδα η δική μας ενεργή, αποφασιστική συμμετοχή σε συλλογικές διαδικασίες, για να αποκρούσουμε την εργοδοτική επιθετικότητα, για να απαλλαγούμε από τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες, για να πάρουμε την υπόθεση της εργασίας και της ζωής μας πραγματικά στα χέρια μας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

(τηλ. επικοινωνίας: Αθήνα εσ. 80620, κιν. 6974046073 – Θεσ/νίκη κιν. 6973649588), www.ametkyprou.blogspot.gr.