Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΕΣΑΚ-ΑΤΕ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΣΑΚ ΕΝΩΤΙΚΟΥ (ΜΑΚ-ΘΡΑ), ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ MARFIN, ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ


6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ
ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ

Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε
Ενάντια:
  • στο ωράριο-λάστιχο
  • στην απλήρωτη δουλειά (υπερωρίες και αργίες)
  • στην εργοδοτική τρομοκρατία, που θέλει τους περιφερειακούς να τηλεφωνούν από την προηγούμενη για το ποιος θα απεργήσει
  • στο βάφτισμα των αμοιβών μας ως «οικειοθελείς παροχές»
  • στην αβεβαιότητα για το πού θα βρισκόμαστε αύριο
Μας λένε με νόημα «καθίστε καλά, δε βλέπετε τι γίνεται γύρω μας;». Επειδή βλέπουμε, λοιπόν, ότι κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον έναν άνεργο, τους φόρους και τα χαράτσια να πέφτουν ασήκωτα στις πλάτες μας, τα νοσοκομεία να κλείνουν, την παιδεία να μην υπάρχει απεργούμε μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας γυρίζοντας την πλάτη στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του χώρου μας, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα συμφέροντα τραπεζιτών και τραπεζοϋπαλλήλων ταυτίζονται.
Η Διοίκηση της Πειραιώς προχωράει με ταχείς ρυθμούς στην απορρόφηση των υπόλοιπων τραπεζών, σαρώνοντας σε αυτή τη διαδικασία το σύνολο των δικαιωμάτων μας (ωράριο, εργασιακές σχέσεις, αμοιβές). Με εφτά σωματεία, αλλά στην ουσία χωρίς συνδικαλιστικό κίνημα, και με αχαλίνωτο το διευθυντικό δικαίωμα, αφού δεν υπάρχει κανονισμός εργασίας, προχωράει ανεμπόδιστα στην ενιαιοποίηση της εργασιακής κουλτούρας ή αλλιώς στην ισοπέδωση των πάντων. 

Συνάδελφοι,
Στην απεργία της 6ης του Νοέμβρη να βάλουμε μπροστά για την αποτροπή των νέων αντεργατικών μέτρων, για την ανατροπή της βαρβαρότητας. Στην απεργία της 6ης Νοέμβρη η κυβέρνηση και η εργοδοσία να μας βρουν απέναντί τους.
Σας καλούμε κόντρα στο κλίμα της υποταγής και της μοιρολατρίας, που καλλιεργείται με την ανοχή ή και τη συνενοχή των πλειοψηφιών των σωματείων του χώρου, να σηκώσουμε ανάστημα, να αντιστρέψουμε το κλίμα, να βγούμε μπροστά με το μόνο όπλο που έχουμε ενάντια σε αυτά που έρχονται: την ενότητα με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ