Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΚ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ


Από την ιστοσελίδα του ΣΕΤΑΠ πληροφορηθήκαμε ότι έγινε κοινή περιοδεία των Συλλόγων ΣΕΤΑΠ, ΚΥΠΡΟΥ και ΜΑ-ΘΡΑ σε κτίρια της Millenium, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Προεδρείου για το θέμα. Εκεί, σύμφωνα με τη δημοσίευση, έγινε ενημέρωση και παρουσίαση ... του "στίγματος δράσης" των τριων Συλλόγων, με το σκεπτικό ότι στη Millenium δε δραστηριοποιείται σωματείο. Επιπλέον, όπως αναφέρεται, "επιτακτική καθίσταται η ανάγκη για συντονισμένες δράσεις και παρεμβάσεις, όσο προχωρά η λειτουργική ενοποίηση της Πειραιώς".
Να θυμίσουμε στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ότι απόφαση του ΓΣ του ΣΕΤΑΠ είναι ότι επιτακτική ανάγκη είναι να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενιαίου σωματείου. Επίσης οι όποιες κοινές δράσεις μέχρι τότε θα αφορούν συγκεκριμένα ζητήματα, συμφωνημένα από πριν και όχι ενημερωτικές επισκέψεις σε χώρους όπου δεν υπάρχει σωματείο.
Ο ΣΕΤΑΠ έχει καλέσει τους εργαζόμενους που προέρχονται από τη Millenium να γραφτούν σε αυτόν ως αντιπροσωπευτικό σωματείο. Στοιχειωδώς έπρεπε να οργανωθεί παρέμβαση από το ΣΕΤΑΠ, να ενημερώσουμε τους συναδέλφους και να ενημερωθούμε για την κατάσταση στο χώρο, και όχι μια κοινή περιοδεία τριών σωματείων όπου ο καθένας να παρουσιάζει "το στίγμα της δρασης του".
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο συγκεκριμένο ζήτημα έδρασε εκτός αποφάσεων ΔΣ του ΣΕΤΑΠ και χωρίς τη σύγκληση του Προεδρείου. Μία κοινή περιοδεία σε ένα χώρο, πχ της ΑΤΕ ή της Κύπρου, για ένα συγκεκριμένο ζήτημα, όπως το ωράριο, δεν έχει καμία σχέση με μία περιοδεία σε ένα χώρο όπου δεν υπάρχει σωματείο. Επίσης δεν είναι αθώα σύμπτωση το να κάνεις κοινή περιοδεία σε αυτό το συγκεκριμένο χώρο, με σωματεία όπου η πλειοψηφία όλως τυχαίως ανήκει στην ίδια παράταξη με εσένα στην ΟΤΟΕ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ), παρά το γεγονός ότι έχεις καλέσει τους εργαζόμενους του χώρου στο δικό σου σωματείο. Και δε θα είχαμε βεβαίως λόγο να σχολιάσουμε κοινή περιοδεία παρατάξεων, το πρόβλημα είναι ότι βαφτίστηκε κοινή περιοδεία συλλόγων.
Υπάρχουν δύο δρόμοι να εμποδίσει κανείς την ενοποίηση των σωματείων. Ο ένας είναι ο απροκάλυπτος του ΣΕΤΠ. Ο άλλος είναι να επικεντρώσεις στις κοινές δράσεις και παρεμβάσεις και να στείλεις στις καλένδες την ενοποίηση. Και στο μεταξύ η Διοίκηση να προχωράει ακάθεκτη στο ξεζούμισμα των εργαζομένων, από όπου κι αν προέρχονται, και να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια "δράσεις και παρεμβάσεις".
Η ΕΣΑΚ-ΑΤΕ και οι υπόλοιπες παρατάξεις του χώρου, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα προσανατολίσουν τη δράση τους στην ενοποίηση των σωματείων, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και διαδικασίες χωρίς καπελώματα. Όμως το ενιαίο σωματείο από μόνο του δε φτάνει. Ο χαρακτήρας του σωματείου θα κρίνει προς τα πού θα γύρει η πλάστιγγα. Θα συγκρουστεί με τον εργοδότη στους χώρους δουλειάς, με τους εργαζόμενους στο προσκήνιο, ή θα έχουμε μια από τα ίδια σε νέα "συσκευασία"; 

Υ.Γ.: Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους μέλη του ΣΕΤΑΠ, ότι τους αποστέλλονται ανακοινώσεις στα mail τους από το σωματείο της Κύπρου. Τι γίνεται;