Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Συνάδελφοι,

η κατάσταση που βιώνουμε όλοι στην καθημερινή μας εργασία διαρκώς επιδεινώνεται. Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, η εργοδοτική επιθετικότητα θα εντείνεται όσο δε συναντά αντίσταση. Η Διοίκηση μας ζητά όλο και περισσότερα, αμείβοντας όσο το δυνατό λιγότερα. Χρειάζεται, εδώ και τώρα, να δοθεί απάντηση με εμάς στο προσκήνιο.
Όπως έχουμε τονίσει KAI στους συναδέλφους μας KAI στη συνεδρίαση του Δ.Σ.:
·         Τι σημαίνει οι εργαζόμενοι να είναι στο περιθώριο; Σημαίνει οι ίδιοι , χωρίς να συμμετέχουν, να αναθέτουν αλλού τη λύση των προβλημάτων τους, μέσα από επικοινωνιακές συναντήσεις κορυφής, δικαστικές ενέργειες κτλ. Να τους αφορά μεν το πρόβλημα, να μη συμμετέχουν αποφασιστικά στη λύση δε!
·         Τι σημαίνει οι εργαζόμενοι να είναι στο προσκήνιο, να παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους; Σας καταθέτουμε κάποιες πρακτικές προτάσεις, προτείνουμε και καλούμε τους συναδέλφους:
-      να μαζευτούν σε κάθε κατ/μα, κεντρική υπηρεσία με ένα απλό κείμενο υπογραφών όπου θα ζητούν την αποζημίωση για την εκτός συμβατικού ωραρίου εκπαίδευση/εργασία. Δε θα γίνει (ούτε έγινε ποτέ) ούτε από όλους, ούτε ταυτόχρονα. Είναι όμως ένα δείγμα ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι για περισσότερες υποχωρήσεις. Πρέπει να το προγραμματίσουμε αποφασιστικά, να μην εγκαταλείψουμε μοιρολατρικά την προσπάθεια. Έστω και αυτή η προσπάθεια μας πάει ένα βήμα μπροστά στη συνείδηση και στην οργάνωση γιατί η επίθεση που δεχόμαστε δε σταματά εδώ.
-       να ζητήσουν από το Προεδρείο του Συλλόγου (και να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση) να προχωρήσει επιτέλους σε μια ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. και στη συνέχεια σε Γενική Συνέλευση με τόσα «ανοιχτά μέτωπα».
-      να ζητήσουν από το Προεδρείο του Συλλόγου (και να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση) να αποφασίσει συμμετοχή σε προειδοποιητική απεργία στις 23/10, όπως έχουν ήδη κάνει δεκάδες σωματεία και Ομοσπονδίες πανελλαδικά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να προσπαθήσουμε αυτή τη συζήτηση (που δε θέλει η πλειοψηφία του Δ.Σ.) να την ανοίξουμε εμείς στους εργασιακούς μας χώρους.

Είναι ευθύνη του Δ.Σ. να οργανώσει τους συναδέλφους μας στην παραπάνω κατεύθυνση. Εμείς σας καλούμε να το κάνουμε όμως έτσι κι αλλιώς! Συσπειρωνόμαστε γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
ΑΘΗΝΑ: Τζιώκας Δημήτρης (εσ. 73348 – κιν. 6974046073)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαντούδης Απόστολος (εσ. 33202 – κιν. 6973649588)