Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓ.ΜΕΤΩΠΟΥ πρ. ΚΥΠΡΟΥ

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2014
Περί «εθελουσιών» και συμβάσεων
Συνάδελφοι,
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που άντεξαν στις αφόρητες πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς της Διοίκησης για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του sabbatical και να αποχωρήσουν (οικειοθελώς!!). Η εργοδοσία θεώρησε κάποιους ανάμεσά μας ως «εύκολους στόχους» και απευθύνθηκε προσωποποιημένα και επιθετικά επιδιώκοντας να μας εκφοβίσει και να μας «παραιτήσει». Και όμως πολλοί συνάδελφοι έδειξαν ανάστημα, διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους, κατάγγειλαν στις δυνάμεις του Αγωνιστικού Μετώπου – ΕΣΑΚ αυτά τα φαινόμενα για να δημοσιοποιηθούν και να βοηθηθούν. Οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ προτείναμε κοινή και ενιαία αντίδραση σε όλα τα προεδρεία των Δ.Σ. των συλλόγων στην Τράπεζα, προτείναμε οι αποσπασμένοι συνδικαλιστές εκπροσωπώντας τους συλλόγους τους να συμμετέχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Διοίκησης ως άμεση απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία, πρόταση που έγινε και πράξη. Εντυπωσιακή (και δυστυχώς αναμενόμενη) όμως παραφωνία ήταν η απουσία και αφωνία των κατά τα άλλα πολυγραφότατων συναδέλφων από το προεδρείο του Συλλόγου μας. Η σύγκρουσή τους με την εργοδοσία για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως φτάνει ως τα όρια του Η/Υ τους. Ακριβώς όπως και στην πρόσφατη απεργία, που ενώ από νωρίς ως παράταξη του Αγωνιστικού Μετώπου απαιτήσαμε να συγκληθεί το Δ.Σ., να προετοιμάσει και να οργανώσει την επιτυχία της απεργίας, να κάνουμε περιοδείες με αυτό ως θέμα (και όχι την κούφια ατομική αυτοπροβολή μας), πήραμε ως απάντηση διαγωνισμό φωτογραφίας….
Συνάδελφοι,
Εδώ και πολλούς μήνες, όπως είναι γνωστό, ο Σύλλογος της πρώην ΑΤΕ έχει προσκαλέσει δημόσια την Τράπεζα για υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. Αντίστοιχη δημόσια πρόσκληση έχει απευθύνει και στους υπόλοιπους συλλόγους για ανταλλαγή απόψεων, κατάθεση προτάσεων κτλ. Και όμως… ως Σύλλογος πρώην Κύπρου (με απόλυτη ευθύνη του προεδρείου) αυτό το ζωτικής σημασίας ζήτημα ούτε το έχουμε υποστηρίξει, ούτε το έχουμε συζητήσει (ούτε καν σε επίπεδο Δ.Σ.), ούτε έχουμε απαντήσει: συμφωνούμε ή όχι με αυτή την πρόταση-πλαίσιο επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας (η οποία πλέον και μετά τον Μεσολαβητή βρίσκεται στο επίπεδο της Διαιτησίας);; Η μη στοίχισή μας πίσω από μια πρόταση ΣΣΕ ποιον άλλον εξυπηρετεί τελικά, αν όχι τον εργοδότη;; Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, δημοσιεύεται και ανακοίνωση με υπογραφή του Συλλόγου μας που ενώ αναφέρεται σε ζητήματα ΣΣΕ αποσιωπά εντελώς και πάλι τη διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη!
Συνάδελφοι,
Μαζί με τις ευχές μας για μια καλή χρονιά, ως Αγωνιστικό Μέτωπο θα επιδιώξουμε ακόμη και την εορταστική περίοδο να υποστηρίξουμε τη διαδικασία υπογραφής ΣΣΕ από τα κάτω. Ακριβώς σε αυτή την προοπτική σας καλούμε να συμμετέχετε, να αναδείξετε και τις δικές σας πρωτοβουλίες, να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (πρ. ΚΥΠΡΟΥ)
Επικοινωνία: ΑΘΗΝΑ Δημ.Τζιώκας 6974046073 εσ. 80620
 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Απ.Μαντούδης 6973649588 εσ. 35089
 ametkyprou.blogspot.gr