Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Οι Περιφερειακοί "ξεσάλωσαν": Συνάδελφοι, μην τσιμπάτε...

Η Διοίκηση της Τράπεζας έχει ξαμολύσει τους Περιφερειακούς να κάνουν τη βρώμικη δουλειά: με κάθε μέσο να "πείσουν" τους εργαζόμενους ότι είναι καλύτερα να είναι ...άνεργοι. Πρώτα με ψεύτικο ενδιαφέρον ρωτούν "τι σκέφτεσαι να κάνεις" ή αν είσαι καθαρίστρια "πήρα να σε ενημερώσω για το πρόγραμμα γιαττί δεν έχεις πρόσβαση στο σύστημα" και όταν βλέπουν ότι δεν ενδιαφέρεσαι αρχίζουν οι απειλές για μεταθέσεις, απολύσεις ακόμα και βρισίδια. Στη Βόρεια Ελλάδα ειδικά έχουν ξεφύγει.
Αλήθεια συναδέλφισσες-  συνάδελφοι Περιφερειακοί αν είναι τόσο καλό το sabbatical ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΦΕΥΓΕΤΕ ΕΣΕΙΣ; Γιατί δε μένετε εσείς άνεργοι να περιμένετε να πάρετε την κουτσουρεμένη σύνταξη σε 3, 5, 10 χρόνια από τώρα; Γιατί δεν πάτε να βρείτε αλλού δουλειά (εσείς που θα έχετε και τέτοιες συστάσεις από τη Διοίκηση της Πειραιώς).
Δυστυχώς η συμπεριφορά τους δε μας εκπλήσσει. Μπροστά στην προσωπική τους επιβίωση και ανέλιξη δε βάζουν τίποτα. Δεν πάει να μείνει ο άλλος άνεργος, να μην έχουν τα παιδιά του να φάνε, αυτός θα έχει πετύχει τους στόχους για τη Διοίκηση. Μέχρι να τον φάνε και αυτόν βέβαια όταν δε θα έχει τίποτα άλλο να τους προσφέρει.
Συνάδελφοι, μην τσιμπάτε. Δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα. Όχι γιατί δεσμεύονται νομικά γιατί και οι νόμοι με το μέρος τους είναι. Αλλά σκεφτείτε, τα όποια λεφτά του sabbatical θα τελειώσουν γρήγορα (δάνεια, οικογενειακές υποχρεώσεις...) και μετά τι θα μείνει; Να περιμένεις με ανυπομονησία να γίνεις 62 ή 67 χρονών μπας και πάρεις τα ψίχουλα των 360 ευρώ που ετοιμάζουν... Τι χειρότερο μπορείς να πάθεις από αυτό;
Εμείς λέμε να μείνουμε όλοι εδώ... Αλλά όχι με σκυμμένο κεφάλι. Να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Φοβόμαστε να διεκδικήσουμε αλλά δε φοβόμαστε να απολυθούμε "οικειοθελώς"; Να το πάρουμε "αλλιώς". Για να μην έχει κανένας Περιφερειακός το θράσος να απευθύνετε σε συναδέλφους με αυτό τον τρόπο. 
Σήμερα ειδικά που είναι (υποτίθεται) η τελευταία μέρα του προγράμματος εθελούσιας απόλυσης και από ότι φαίνεται οι στόχοι δεν επετεύχθησαν, οι εκβιασμοί θα ενταθούν.  Σας καλούμε να καταγγείλετε τα φαινόμενα τρομοκράτησης και απειλών. Καλούμε όλα τα σωματεία του χώρου να παρέμβουν σήμερα στη Διοίκηση για να σταματήσει αυτή την τακτική.
ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ