Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 6μμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΣΥΣΚΕΨΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/2/14 ΚΑΙ ΩΡΑ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (Αγ. Φιλοθέης 5, πίσω από τη Μητρόπολη)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Όσα συμβαίνουν στον τομέα της Υγείας δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους. Η υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας (των κρατικών νοσοκομείων,  των κέντρων υγείας, των φαρμάκων κλπ), η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν υπαίτιους και συνεργούς. Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαν για γνώμονα το κέρδος. Τα ταμεία υγείας μετατράπηκαν σε επιχειρήσεις και η υγεία σε εμπόρευμα. Υγεία έχει μόνο όποιος μπορεί και πληρώνει. Το κόστος της υγείας μεταφέρθηκε για μια επί πλέον φορά στις τσέπες μας. Την υγεία την πληρώνουμε μια φορά με τις εισφορές μας και μια ακόμα με την άμεση συμμετοχή μας στη δαπάνη.  Στις τράπεζες, όλα αυτά τα χρόνια, οι εργαζόμενοι έχουμε χιλιοπληρώσει τις παροχές υγείας:
Έχουμε αποδώσει υπέρογκες εισφορές στα ταμεία Υγείας μας, έχοντας πάντα την εντύπωση ότι εμάς τίποτα δεν μας αγγίζει από τις αποφάσεις των Κυβερνήσεων. Είναι όμως έτσι;
v  Τι απέγινε με το ΤΑΥΤΕΚΩ; Όλο το προηγούμενο διάστημα, μας καθησύχαζαν ότι δεν θα υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ και, όταν αυτό συνέβη, μας υποσχέθηκαν ότι τουλάχιστον εμείς οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν θα υποστούμε το μαρτύριο της ουράς για την επιστροφή των δαπανών… Και ας πληρώνουμε το 1€ σε κάθε συνταγογράφηση… Και ας στριμωχνόμαστε στα επείγοντα ή στα ράντζα των νοσοκομείων λόγω των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων ολόκληρων μονάδων…
v  Τι απέγινε με το Ταμείο Υγείας της πρώην ΑΤΕ; Μετά την εξαγορά της από την Πειραιώς, το Ταμείο κλείνει, υπάγεται στο ΤΑΥΤΕΚΩ, κανείς δεν ασχολείται με τίποτα και το αποτέλεσμα…: 130 εργαζόμενοι του Ταμείου μένουν στο δρόμο!
v  Τι γίνεται με το Ταμείο Υγείας της ΕΤΕ; Όλο το προηγούμενο διάστημα μας καθησύχαζαν ότι το ΤΥΠΕΤ είναι «ΟΑΣΗ» για τους ασφαλισμένους και, τώρα που βλέπουν το τέλος να έρχεται και την βιωσιμότητα του Ταμείου να κινδυνεύει, άρχισαν τις εκπτώσεις και τις περικοπές από τις παροχές υγείας, τις αυξήσεις των εισφορών μας, μέχρις ότου να υπαχθεί και αυτό στον ΕΟΠΥΥ…
v  Τι συμβαίνει με τους χιλιάδες συναδέλφους – συμβασιούχους ή ενοικιαζόμενους στις τράπεζες και τις εισπρακτικές; Για όσο καιρό έχουν δουλειά και ένσημα, σφραγίζονται τα βιβλιάριά τους και ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ (με τις γνωστές ελλείψεις και κενά)  και, όταν έρχεται η ώρα της ανεργίας και του ΟΑΕΔ, μένουν να μετρούν ένα- ένα τα ένσημα, μήπως και συμπληρώνουν τα απαραίτητα για την κάλυψή τους.

Συνάδελφοι, η ηγεσία του κλάδου είναι συνυπεύθυνη. Έβαλε πλάτη η ΟΤΟΕ και ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός για να περάσουν αναίμακτα όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος της Υγείας μας. Θα στηρίξουν με την αδράνειά τους και το νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θα συνεχίσουν το παζάρεμα ελπίδων και αυταπατών για να μας διατηρήσουν ακόμη σε λήθαργο. Η κυβέρνηση με  τους  νέους  μειωμένους προϋπολογισμούς  των  νοσοκομείων,  θα απογειώσει ακόμη περισσότερο τη  βαρβαρότητα  που ζούμε στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας!

Το σωματείο Χρηματοπιστωτικού και το ΠΑΜΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για την υγεία! Στους  χώρους  δουλειάς,  σε κάθε εταιρεία, στα  καταστήματα και τις υπηρεσίες, παντού!  Να  κλιμακωθούν,  να  μαζικοποιηθούν οι  κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί  το  νομοσχέδιο  για  τη  Πρωτοβάθμια  Φροντίδα  Υγείας. Να μη λείψει κανείς από το συλλαλητήριο της 4 Φλεβάρη. Να συμμετέχουμε στη συζήτηση – σύσκεψη της 12 Φλεβάρη.

Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους νέους συναδέλφους τραπεζοϋπάλληλους, τα νέα ζευγάρια, στους συναδέλφους των εισπρακτικών εταιριών, αλλά και τους άνεργους του κλάδου  μας. Σε εκείνους που ζουν με την αγωνία μην τυχόν και αρρωστήσουν εκείνοι και τα παιδιά τους, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσουν το γιατρό ή το «δημόσιο» νοσοκομείο που όλοι μαζί χτίσαμε, εμείς και οι γονείς μας. Σε όλους αυτούς που καταλαβαίνουν ότι «δεν πάει άλλο η κατάσταση», αλλά δεν ξέρουν και πού να απευθυνθούν:

Όλοι μαζί να παλέψουμε για ΕΝΙΑΙΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

ΓΙΑΤΙ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…
…ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.


v  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 6μμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

v  ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/2/14 ΚΑΙ ΩΡΑ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ