Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ποιοι εξακολουθούν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας;*

Συνάδελφοι,
Επειδή επιμένουμε να μην έχουμε μνήμη χρυσόψαρου:

·        Είχαμε στην Τρ.Κύπρου συναδέλφους με σύμβαση ορισμένου χρόνου;
·        Είχαμε στην Τρ.Κύπρου συναδέλφους με σύμβαση από θυγατρική εταιρεία;
·        Είχαμε στην Τρ.Κύπρου συναδέλφους με σύμβαση «ενοικιαζόμενου» από άλλη εταιρεία;

Τι έκανε για όλους αυτούς η πλειοψηφία (ουσιαστικά η τριανδρία του προεδρείου, ίδια κι απαράλλαχτη μέχρι σήμερα) του ΣΕΥΤΠΕ(ΣΕΥΤΚΕ) εδώ και 12 χρόνια; ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!!!!

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!
Ενώ από το 2009 που δημιουργήθηκε η παράταξή μας ζητούσαμε (σε Δ.Σ. και Γεν.Συνελεύσεις) αυτοί οι συνάδελφοι να καλυφθούν, να αναγνωριστούν συνδικαλιστικά, να εγγραφούν στο Σύλλογο μας αυτή η πλειοψηφία αρνούνταν και αρνούνται πεισματικά: άλλοτε επικαλούνται το Καταστατικό (που οι ίδιοι έχουν συντάξει), άλλοτε την … ΟΤΟΕ (που οι ίδιοι αναγορεύουν σε … θεσμικό υπερασπιστή των δικαιωμάτων μας).
Αρνήθηκαν να πάρουν καν θέση για όσους απολύθηκαν με μη ανανέωση σύμβασης. Αρνήθηκαν να πάρουν καν θέση για όσους απολύθηκαν μέσω εταιρειών «ενοικίασης». – επισυνάπτονται ενδεικτικά κάποιες από τις ανακοινώσεις μας των αντίστοιχων περιόδων με αναφορές στα θέματα. Συκοφάντησαν και χλεύασαν μέσα σε Γεν. Συνέλευση (δια στόματος του Ταμία του Συλλόγου) το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού ότι δεν καλύπτει και αφορά όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο χωρίς διακρίσεις σύμβασης – και είναι το μόνο – αλλά κάποιους άλλους εργαζόμενους σε αποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες!! Τέτοιο ενδιαφέρον για τους συναδέλφους μας χωρίς σύμβαση τραπεζοϋπαλλήλου! Το ένα χέρι δηλαδή (σύλλογος) ένιβε το άλλο (εργοδοσία) και τα 2 μαζί την κερδοφορία….
Ακόμη και πέρσι στα κοινά προβλήματα των συναδέλφων στα call centers λειτούργησαν διασπαστικά μόνο για τους έχοντες σύμβαση τραπεζοϋπαλλήλου (γιατί τους θεωρούν πελάτες-ψηφοφόρους) αποκαλώντας ούτε λίγο ούτε πολύ τους συναδέλφους της PDS ως εργαζόμενους «Β’ Εθνικής» και ζήτησαν μόνο για τους πρώτους από τη Διοίκηση … «να απέχει από κάθε ενέργεια, που κατατείνει στον υποβιβασμό τους, στην επί τα χείρω μεταβολή των όρων εργασίας τους και την εξομοίωσή τους με εργαζόμενους εκτός Τράπεζας».

Συνάδελφοι,
Επειδή επιμένουμε να μην παίζουμε με τις λέξεις, σας καλούμε:

Να απαιτήσουμε την συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση ενωτικά και ανεξαρτήτως σύμβασης, να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους το υπονομεύουν ή ψηφοθηρικά και μόνο στα λόγια το αναμασούν κάθε 10 χρόνια, να εγγραφούμε σε όσα σωματεία ενωτικά και χωρίς διακρίσεις υπάρχουν σήμερα, π.χ. το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν.Αττικής, να απαιτήσουμε την ένταξή μας στην Τράπεζα και στον Κανονισμό της, να απαιτήσουμε την κατάργηση του απαράδεκτου αντεργατικού νομικού πλαισίου που δίνει τη δυνατότητα «ενοικίασης» εργαζομένων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (πρώην Κύπρου)

επικοινωνία:
ΑΘΗΝΑ: Τζιώκας Δημήτρης (εσ. 80620 – κιν. 6974046073)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαντούδης Απόστολος (εσ. 35089 – κιν. 6973649588)
ametkyprou.blogspot.gr


*  Ή ΑΛΛΙΩΣ: «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!»