Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ: Διαμαρτυρία στα γκισέ των ισραηλινών αερογραμμών στο «Ελ. Βενιζέλος»


«Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη»
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα γκισέ των ισραηλινών αερογραμμών της ΕL - ΑL στο  αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, διαμαρτυρόμενες για τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιδρομές του Ισραηλινού στρατού σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.
Τα συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη», «Στη Γάζα, στη Γάζα σφάζουνε μαζί, ΗΠΑ, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί» δονούν την ατμόσφαιρα, ενώ έχουν αναρτήσει πανό σε αγγλική γλώσσα στο οποίο αναγράφεται:«Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης». Κρατούν πλακάτ με αιτήματα:Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967. Να σταματήσουν τώρα οι δολοφονικές επιδρομές στην Γάζα. Η Ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλα τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ. Επίσης μοιράζεται ανακοίνωση του ΠΑΜΕ με την οποία εκφράζεται η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα προκειμένου οι επιβάτες να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και την ανάγκη έμπρακτης έκφρασης συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
Την κινητοποίηση επιχείρησαν να εμποδίσουν χωρίς να το καταφέρουν αστυνομικοί με την συνδρομή άνδρα της υπηρεσίας ασφάλειας του Ισραήλ. 
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Μοχάμεντ Ικνέιμπι, εκπρόσωπος της Παλαιστίνης στην ΠΣΟ και μέλος της ελληνικής γραμματείας της γενικής ένωσης Παλαιστινίων Εργατών.