Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ CPB)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΤΠ 2014
Είναι ώρα να ανθίσει το κόκκινο γαρύφαλλο του Αγωνιστικού Μετώπου στους χώρους δουλειάς. Είναι ώρα να μετατρέψουμε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση με τις πλειοψηφίες ΣΕΤΠ, ΣΕΜΕΤ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ και ΟΤΟΕ σε δύναμη ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αυτής της κατάστασης. Είναι ώρα να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στο σωματείο, στον όμιλο: Να μην επιτρέψουμε -είτε με την ψήφο μας, είτε με την αποχή μας από τις εκλογές- να συνεχίσουν να αποφασίζουν οι ίδιοι για εμάς, χωρίς εμάς.
Να ξεπεράσουμε το φόβο που προσπαθεί να επιβάλλει ο εργοδότης, με τη βοήθεια των υποταγμένων συνδικαλιστών.
Να ξεπεράσουμε τις αυταπάτες που σπέρνουν, για διασφάλιση τάχα των θέσεων εργασίας .
Κανένας εφησυχασμός. Οι συγχωνεύσεις, οι εξαγορές θα συνεχιστούν. Η επίθεση σε μισθούς, ωράριο, σταθερή δουλειά θα συνεχιστούν. Αυτό απαιτεί η ανταγωνιστικότητα και η θωράκιση της κερδοφορίας τους. Τα σχέδια των τραπεζιτών για απολύσεις δεν ανατρέπονται με την υποταγή των τραπεζοϋπαλλήλων. Η δύναμή μας είναι: η ενότητά μας στην κατεύθυνση ότι τα συμφέροντα τραπεζοϋπαλλήλων και τραπεζιτών όχι μόνο δεν ταυτίζονται, αλλά είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Δεν πάμε μαζί στο ταμείο!
η απόφασή μας να μη συμβιβαστούμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, να σηκώσουμε κεφάλι, να γίνει πράξη το «ένας για όλους και όλοι για έναν». Αυτό δείχνει η ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Τίποτα δε χαρίστηκε από τους εργοδότες. Τίποτα δεν κερδήθηκε με την υποταγή. Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο οποίο συσπειρώνονται
η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (CPB)
Κάνε το βήμα για να αλλάξει χέρια το σωματείο. Είναι δική σου υπόθεση. Παίρνουμε το σωματείο
από τα χέρια εκείνων, που όλο αυτό το διάστημα των συγχωνεύσεων- απορροφήσεων, δεν έχυσαν όχι μια σταγόνα ιδρώτα για τους εργαζόμενους στον όμιλο Πειραιώς, αλλά ούτε μια σταγόνα μελάνι για τις ατέλειωτες-απλήρωτες υπερωρίες, για την εργοδοτική τρομοκρατία, για την παραβίαση συμβάσεων, τη μετατροπή επιδομάτων σε οικειοθελείς παροχές και τόσα άλλα. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε; Από τον καιρό της υπερκερδοφορίας ακόμα των τραπεζών, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΤΠ, έβαλε και πλάτη να παγώσουν επιδόματα βαθμού, επετηρίδα και προαγωγές από το 2003, να γίνει ο Οργανισμός Προσωπικού «φύλλο και φτερό», να επικρατήσει το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα. Είναι αυτοί που στήριξαν απεριόριστα τις περικοπές αποδοχών πέραν της κλαδικής σύμβασης το 2010, τη μεταμφίεση επιδομάτων σε οικειοθελείς παροχές, την αδιαφανή τροποποίηση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων εφάπαξ. Τον ίδιο ρόλο έπαιξαν και οι πλειοψηφίες στα ΔΣ των Σωματείων της πρώην Marfin και της πρώην Ελληνικής. Με τις αυταπάτες των «ενιαίων» ψηφοδελτίων και της «τράπεζας-οικογένειάς μας» εξυπηρέτησαν εργοδότες και κυβερνήσεις. Οι τραπεζοϋπάλληλοι και από τους 3 χώρους βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Ενώνονται σήμερα μέσα από το ψηφοδέλτιο ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ για να εξασφαλίσουν ότι ο εργοδότης θα έχει το «εργαλείο» που χρειάζεται για να συνεχίσει ανενόχλητος να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, να εξασφαλίσουν ότι εκείνοι θα μείνουν στις «καρέκλες» τους. Ήδη η συμφωνία τους με τη διοίκηση δείχνει το μακελειό εργασιακών δικαιωμάτων, που θα ακολουθήσει εξισώνοντας προς τα κάτω τις αμοιβές μας και υπογράφοντας νέο κανονισμό εργασίας και επιχειρησιακή σύμβαση, που θα καταργεί τα εναπομείναντα δικαιώματά μας, για να είμαστε ευάλωτοι σε νέους εκβιασμούς και διλήμματα, που οι ίδιες πλειοψηφίες καλλιεργούν στους εργαζόμενους.
Είναι οι μεγαλύτεροι ουτοπιστές, όταν ισχυρίζονται ότι δήθεν εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας μέσα από τον κοινωνικό διάλογο. Απλά με αυτούς στο τιμόνι του σωματείου, ο τραπεζίτης αλωνίζει. Είναι αφερέγγυοι. Δεν μπορούν να εγγυηθούν το παραμικρό. Επί των ημερών της ηγεσίας τους οι τραπεζίτες ξήλωσαν δικαιώματα που είχε κατακτήσει ο κλάδος με θυσίες και αγώνες. Είναι επικίνδυνοι γιατί έχουν αποδεχτεί τις μειώσεις των μισθών μας και το ίδιο θα κάνουν και αύριο μέχρι να φτάσουν τους μισθούς μας στα 560ευρώ, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι μεγαλομέτοχοι και οι εργαζόμενοι να λιώνουν στις απλήρωτες υπερωρίες, στη τζάμπα δουλειά και στα τραπεζοασφαλιστικά ράλλυ. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Μπορούμε να κάνουμε το ΣΕΤΠ: Το σωματείο που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, θα εμπνέει την αλληλεγγύη, θα παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, θα παλεύει με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τις ορέξεις του εργοδότη. Πρωτοπόρο στην
ενοποίηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στο χώρο, χτίζοντας την ενότητα των εργαζομένων, πραγματικό φόβο για τους εργοδότες. Οι εργαζόμενοι αναβαθμίζουμε τα κριτήρια ψήφου μας. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από εκείνους που παρουσιάζονται ως
αδέσμευτοι και ανεξάρτητοι, που κρύβονται στα ενιαία ψηφοδέλτια και αφού υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων (ως φίλοι, γνωστοί από αθλητικές ομάδες ή τα πολιτιστικά και τις εκδρομές) επιστρέφουν στη βάση τους ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- Αυτ.Δίκτυο (ΣΥΡΙΖΑ) διαμορφώνοντας πλειοψηφίες σε ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ, σταθερά στην υπηρεσία τραπεζιτών και κυβερνήσεων. Ακόμα και αν κάποιοι από αυτούς σήμερα επιλέγουν να διαφοροποιηθούν (ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ) ψάχνοντας απεγνωσμένα για «κολυμβήθρα» μέσα από δήθεν άχρωμες, άοσμες, άγευστες ανακαινισμένες ενωτικές κινήσεις το γεγονός ότι μέσα από τα ενιαία ψηφοδέλτια στήριξαν τις αναδιαρθρώσεις της απελευθέρωσης του τραπεζικού συστήματος, τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό επί σειρά ετών στον κλάδο και τον βοήθησαν να γιγαντωθεί, δεν αλλάζει. Παραμένουν αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι. Το ίδιο αναξιόπιστοι και γραφικοί είναι και κάποιοι «αντιμνημονιακοί» που τους πλαισιώνουν, οι οποίοι πριν καιρό εκτονώνονταν στις πλατείες- μετά το πέρας του ωραρίου- ως αγανακτισμένοι και διακήρυτταν έξω τα συνδικάτα από την πλατεία, προσδοκώντας με τη κατάργηση των μνημονίων να αναδειχτεί το κοινωνικό πρόσωπο της σοσιαλδημοκρατίας, των τραπεζιτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Τέρμα η κοροϊδία. Οι μάσκες έπεσαν. Η ανακαίνιση του παλιού με τα ίδια φθαρμένα υλικά θέλει να αρπάξει την ψήφο σας και πάλι.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ. Καταθέτοντας τη δράση μας για να ενημερώσουμε, να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε τους εργαζόμενους απέναντι στις εξελίξεις, με τις δυνάμεις μας στο Όμιλο, αλλά και στο υπόλοιπο κίνημα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, ζητάμε κοιτώντας σας στα μάτια να συμπορευτείτε με το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στην Πειραιώς, στις Τράπεζες και συνολικά. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) ΜΠΕΛ ΜΠΑΜΠΕΤ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ NATWEST)
ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) ΠΑΠΠΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
ΚΟΝΟΡΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ(CPB) ΜΕΣΣΑΔΟΣ ΝΙΚΟΣ (MILLENNIUM) ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) Γιατί εμείς θα είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο και την επομένη των εκλογών.
blog: agmetopotp.wordpress.com, email: ag.metopo.tp@gmail.com