Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

30/06/2014
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Οι πλειοψηφίες έχουν τεράστια ευθύνη για τη διάσπαση και την αναξιοπιστία του συν. κινήματος στον χώρο

Εδώ και 15 ολόκληρους μήνες (από την πρώτη στιγμή δηλαδή που η Τρ. Πειραιώς απορρόφησε τις κυπριακές τράπεζες) ως Αγωνιστικό Μέτωπο πρώην Κύπρου αναδεικνύαμε την ανάγκη άμεσης ενοποίησης όλων των συλλόγων γιατί αυτό υπηρετεί την ενότητα των εργαζομένων.  Επιδιώκαμε κάθε μορφής λήψη πρωτοβουλιών και ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση με τον έναν εκλεγμένο που έχουμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου . Μπορεί κανείς να ανατρέξει και στα ενημερωτικά σημειώματα που δημοσιοποιήσαμε – και υπάρχουν και ηλεκτρονικά - για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι μετά από 3 συνεδριάσεις του Δ.Σ.  Προτείναμε ξανά και ξανά να ληφθεί και να υλοποιηθεί απόφαση για δημιουργία Ενός ενιαίου σωματείου στην Τράπεζα για όλους τους εργαζόμενους. Να υπηρετήσουμε την ενότητα στην πράξη, όχι στα λόγια. Εδώ και χρόνια άλλωστε προτείνουμε ξανά και ξανά την εγγραφή ΟΛΩΝ των συναδέλφων («ενοικιαζόμενων», από θυγατρικές κ.ο.κ.) στον Σύλλογο με την απαραίτητη τροποποίηση καταστατικού.

Και ποια ήταν η στάση του Προεδρείου και της πλειοψηφίας απέναντι στις προτάσεις μας;: Άλλοτε ειρωνευόταν, άλλοτε κατηγορούσε ΟΛΟΥΣ τους άλλους Συλλόγους, άλλοτε απαντούσε ασυνάρτητα, άλλοτε δεν απαντούσε καν. Ο καιρός να περνά…. Μέχρι που φτάσαμε (από τον Απρίλη του 2013) στον Μάη του 2014, κι ενώ έχουν μεσολαβήσει τερατώδεις συνδικαλιστικές και αντεργατικές εξελίξεις (επιλεκτική εργοδοτική ενοποίηση συλλόγων, εθελούσιες απολύσεις, κλιμάκωση στην παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων από την Διοίκηση κ.ο.κ.), κι ενώ οι συνάδελφοι έχουν κυριολεκτικά αγανακτήσει από το συνδικαλισμό «το μαγαζί μου», για να παρθεί η πρώτη στοιχειώδης απόφαση ενοποίησης. Και ακολουθεί μια πρωτοφανής επίθεση και κριτική γιατί (άκουσον-άκουσον) άλλοι Σύλλογοι δε συνηγορούν στην ενοποίηση, με επιχειρήματα που μόνο το Προεδρείο του Συλλόγου μας θα μπορούσε να εφεύρει. Αυτό που λαϊκά λέγεται δηλαδή: «εκεί που μας χρωστούσανε ζητάνε και το βόδι».

Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα. Τους ενώνουν τα κοινά προβλήματα και η επίθεση εργοδότη και κυβέρνησης που δε κάνει διαχωρισμούς.
Τα τεχνητά διλήμματα και οι ψευτοεγωισμοί ποιο σωματείο θα ενταχτεί σε ποιο, ποιος είναι πιο μεγάλος και ποιος πιο μικρός είναι για να κοροϊδεύουν.
Η ηγεσία του ΣΕΥΤΠΕ, του ΣΕΤΑΠ και της ΜΑΚ-ΘΡΑΚ είναι στην ίδια συνδικαλιστική παράταξη στην ΟΤΟΕ και όμως δε μπορούν, δε θέλουν να συμφωνήσουν.
Η ΔΥΣΗΕ-ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στο ΣΕΤΑΠ θέλουν την ενοποίηση αλλά οι ομογάλακτοί τους στα άλλα σωματεία ήθελαν την επιλεκτική ενοποίηση.
Είναι απορίας άξιο πως ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ!!
Κανείς δε δέχτηκε την απλή ενιαία πρόταση του Αγωνιστικού Μετώπου σε όλα τους συλλόγους του Ομίλου: Την ίδια μέρα όλοι οι σύλλογοι με Γενική Συνέλευση διαλυόμαστε και την επόμενη με νέο καταστατικό φτιάχνουμε ένα ενιαίο σύλλογο και πάμε σε εκλογές.

Η πλειοψηφία του ΣΕΥΤΠΕ επέλεξε το δρόμο που κρατάει τους εργαζόμενους διαιρεμένους - δια 2 ή δια 4 λίγη σημασία έχει. Τώρα επιτίθενται στο ΣΕΤΑΠ παριστάνοντας τους δημοκράτες και τους υπεράνω ‘’οφίκιων’’ .

Αυτοί που δεν καλύπτουν τα έξοδα των συναδέλφων για συμμετοχή στη Γ. Συνέλευση. Αυτοί που και την 4η θέση συνδικαλιστικής απαλλαγής-απόσπασης που δικαιούται ο Σύλλογος τη μοιράστηκαν μεταξύ τους στην ίδια παράταξη  (ακόμη μια καρέκλα), ενάντια στην πρακτική και λογική δεκάδων άλλων συλλόγων που λειτουργούν με στοιχειώδη εσωτερική δημοκρατία και με τους οποίους διατείνονταν ότι ‘’για αυτό το λόγο θέλουμε να ενωθούμε μόνο μαζί τους’’. Αυτοί που στην πράξη υλοποιούν την πρακτική των ‘’κακών εργοδοτικών ‘’συλλόγων με τους οποίους η δημοκρατική τους ευαισθησία δεν τους επιτρέπει να ενωθούν.  ΦΕΥ!!!!!!!!!!!

Ο ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
ΑΘΗΝΑ: Τζιώκας Δημήτρης (εσ. 80620 – κιν. 6974046073)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαντούδης Απόστολος (κιν. 6973649588)
ametkyprou.blogspot.gr