Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ε Ξ Ε Λ Ι Ξ Ε Ι Σ

·         Η βολική για την Διοίκηση της Τράπεζας συνένωση των 3 συλλόγων (Πειραιώς, Μαρφίν, Ελληνικής) προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Το πόσο βολική για την εργοδοσία είναι, αποδεικνύεται καθημερινά:
- από τις πλειοψηφίες των αντίστοιχων Δ.Σ. που σε κάθε ευκαιρία διατυμπανίζουν ότι θα τα έχουν καλά με την Διοίκηση, που σιωπούν απέναντι στην καθημερινότητα που βιώνουμε, που «εξαφανίζουν» τους συναδέλφους μας συνδικαλιστές με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ γιατί ξέρουν ότι δεν είναι του χεριού τους!
- από τις ενέργειες της εργοδοσίας που τους διαφημίζει καλώντας συναδέλφους να τους ακούσουν, κυκλοφορώντας ακόμη και τις αποφάσεις τους ως υπηρεσιακά σημειώματα!
Από την άλλη, και στον Σύλλογό μας είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι βάζουν τις καρέκλες τους πάνω από όλους και όλα. Εδώ και 3 ολόκληρους μήνες έχουμε ζητήσει στο Δ.Σ. του ΣΕΥΤΚΕ να προχωρήσουμε σε ενέργειες (με συλλογικές λήψεις αποφάσεων) προς την ενοποίηση, την ενότητα, μακριά από το ξεμονάχιασμα και τη λογική «το μαγαζί μου», εισπράττοντας πεισματική άρνηση.

·         Οι υπερωρίες (της μετάπτωσης) που δηλώθηκαν στο προεδρείο του Συλλόγου ακόμη περιμένουν  τις πολυδιαφημισμένες ενέργειες που θα γινόντουσαν για την αποζημίωσή τους. Τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει 2,5 μήνες μετά τη μετάπτωση.

·         Στις 28/2/2014 εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που καταθέσαμε κατά της Τράπεζας Πειραιώς για να λάβουμε τα στοιχεία των ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων της Τράπεζας Κύπρου (3 προγράμματα). Υπενθυμίζεται ότι ενώ αυτό ακριβώς είχαμε απαιτήσει ως Αγωνιστικό Μέτωπο από το προεδρείο του ΣΕΥΤΚΕ, δηλαδή ΠΡΩΤΑ να μάθουμε τα δεδομένα και ΜΕΤΑ να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση (βλ. επιστολή-αίτημα ημερομηνίας 26/11/2013), οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας επιδίωξαν να πάμε σε Γ.Σ. χωρίς δεδομένα ώστε να λάβουν για άλλη μια φορά «εν λευκώ» εξουσιοδότηση για τους χειρισμούς τους και τα παζαρέματα (διαβούλευση) με την εργοδοσία.