Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Kαταγγελία της Αγωνιστικής Συνεργασίας προς το ΔΣ του ΣEMET και την ΟΤΟΕ

"Χθες 19/12/2013 συγκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΕΤ  με θέμα την εξέταση της ενοποίησής του με τον ΣΕΤΠΕ (Σύλλογος Πειραιώς). Το εκλεγμένο μέλος του ΔΣ με την παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας, Γιάννης Χιωτέλης, δεν προσκλήθηκε. Όταν εμφανίστηκε λοιπόν στη συνεδρίαση, του απαγορεύτηκε να συμμετέχει με το επιχείρημα ότι επειδή συνταξιοδοτήθηκε δεν είναι πλέον εργαζόμενος και άρα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
   Για το τυπικό να πούμε ότι εξακολουθούν οι εργαζόμενοι και μετά τη συνταξιοδότησή τους να είναι μέλη των σωματείων για έξι μήνες. Επιπλέον, τα εκλεγμένα μέλη των ΔΣ παραιτούνται από το ΔΣ, δεν … απολύονται από την εκάστοτε πλειοψηφία, και στη συνέχεια τη θέση τους καταλαμβάνει ο πρώτος αναπληρωματικός, τον οποίο φυσικά και δεν είχαν καλέσει .
   Η ουσία είναι ότι με τη μεθόδευσή αυτή, επιδιώξατε να αποκλείσετε την Αγωνιστική Συνεργασία από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ώστε να παρθεί μια δήθεν ομόφωνη απόφαση για ενοποίηση των σωματείων έτσι όπως σας βολεύει και με εκείνους που σας ταιριάζουν, τα σωματεία δηλαδή του Ομίλου Πειραιώς που όχι μόνο είναι στην ουσία εργοδοτικά, αλλά  και που καμαρώνουν γι’ αυτό.
   Το σύνολο των μελών του ΔΣ (χωρίς τον εκλεγμένο της Αγωνιστικής Συνεργασίας), που ναι μεν στις εκλογές του ΣΕΜΕΤ κατεβαίνετε σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, αλλά στην ΟΤΟΕ διαχέεστε σε ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και παράταξη ΣΥΡΙΖΑ συνέχισατε τη συνεδρίαση, αδιαφορώντας για την παράνομη σύγκληση του ΔΣ.
   Μεθοδεύετε μια επιλεκτική ενοποίηση σωματείων υπηρετώντας τα συμφέροντα του εργοδότη και γνωρίζετε ότι μόνο τους εμπόδιο σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου είναι η παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας και αυτό προσπαθήσατε να αποφύγετε. Δε θα σας περάσει.
   Απαιτούμε να συνεδριάσει άμεσα το ΔΣ του ΣΕΜΕΤ, με τη νόμιμή του σύνθεση. Στη συνεδρίαση αυτή θα βάλουμε σε ψηφοφορία την ενοποίηση του σωματείου μας με ΟΛΑ τα σωματεία του Ομίλου και θα ζητήσουμε να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με το ίδιο θέμα.  Δεν είναι δουλειά της πλειοψηφίας του ΔΣ να αποφασίσει με ποιους αυτή τα βρίσκει. Είναι ευθύνη και δικαίωμα του συνόλου των μελών να πάρουν αυτή την απόφαση.
   Παράλληλα καλούμε την ΟΤΟΕ να πάρει θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα της παράνομης σύγκλησης του ΔΣ του ΣΕΜΕΤ αλλά και συνολικά στο ζήτημα της ενοποίησης των σωματείων και να σταματήσει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Ο κατακερματισμός των εργαζόμενων του κλάδου, αφορά την Ομοσπονδία."