Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

20/12/2013

·         ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
·         ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
·         …ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ, ΑΠΛΑ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
Σκηνικό: Μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου εργαζομένων πρώην CPB παραβρίσκονται σε κτίρια Κεντρικών Υπηρεσιών για να ενημερώσουν τους συναδέλφους (όχι όλους, η πρόσκληση αφορά μόνο τα μέλη του ΣΕΜΕΤ). Ποιος στέλνει τους εργαζομένους να τους ακούσουν; Μα, οι ανώτεροι Διευθυντές της Τράπεζας, οι οποίοι επίσης παραβρίσκονται στην συγκέντρωση στρογγυλής τραπέζης (ενημέρωση προσωπικού καλύτερα) για να κάνουν κι αυτοί τις υποδείξεις τους! Και τι λένε αυτοί οι συνδικαλιστές;: - Πρέπει να συνενωθούμε με τον Σύλλογο της Πειραιώς κι ας υπάρχει ήδη άλλος αντιπροσωπευτικός (ο ΣΕΤΑΠ της Αγροτικής) – Με αυτή την συνένωση εξασφαλίζουμε ότι δε θα γίνονται απεργίες, που είναι ξεπερασμένες – Εμείς θα διαπραγματευόμαστε με την εργοδοσία χωρίς κόκκινες γραμμές, θα ζητάμε 5 για να πάρουμε 1 – Δε θέλουμε να υπάρχουν περισσότερες από μία παρατάξεις (αλλά να υπάρχουν περισσότεροι από ένας Σύλλογοι!!!)
Λίγες ώρες αργότερα το σκηνικό ολοκληρώνεται: Μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΜΕΤ πετάνε έξω από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. τον μοναδικό (εκλεγμένο με την Αγωνιστική Συνεργασία) που η εργοδοσία δεν έχει στο χέρι, προκειμένου να υλοποιήσουν απρόσκοπτα τις προηγούμενες εξαγγελίες τους! Δεν δέχονται ως μέλος του Δ.Σ. (ο οποίος βάσει νόμου έχει άλλους 3 μήνες θητεία) κάποιον που έχει εκλεγεί μέλος του Δ.Σ.!!! Πράξη αντικαταστατική και παράνομη. Θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο αν δεν είχαν τις πλάτες της Τράπεζας;
Συνάδελφοι, η αναμόρφωση της συλλογικής εκπροσώπησης στην Τράπεζα Πειραιώς δε μπορεί να έχει τη σφραγίδα της εργοδοσίας! Λίγο – πολύ όλες οι πλειοψηφίες στα Δ.Σ. των συλλόγων στα λόγια μόνο μιλάνε για ενότητα, ενώ στην πράξη δεν προχωρούν σε κανένα ουσιαστικό μέτρο ώστε να συγκροτηθεί ένα σωματείο, ταξικά προσανατολισμένο, που να μπορεί να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα της εργοδοσίας. Αυτό ζητάμε εδώ και μήνες με κάθε δυνατό μέσο, σε Δ.Σ., σε συνελεύσεις, σε περιοδείες. Σε αυτή την κατεύθυνση σας καλούμε να συσπειρωθείτε με τους συναδέλφους που έχουν ήδη κάνει το βήμα με το ΠΑΜΕ, που εκφράζονται μέσα από τις αντίστοιχες παρατάξεις ΕΣΑΚ, Αγωνιστικό Μέτωπο ανά σύλλογο.