Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017


ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ – ΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ
 
Συνάδελφοι,
η νέα υποβάθμιση των προγραμμάτων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στην οποία προχώρησε πρόσφατα η Τράπεζα μάς υπενθυμίζει και επιβεβαιώνει ότι:
·        Κάθετι που αφορά κεκτημένο δικαίωμα εργαζομένων η εργοδοσία το πολεμά ως κόστος. Κόστος το πρόγραμμα περίθαλψης, κόστος η προστασία της μητρότητας, κόστος η πληρωμή των υπερωριών, κόστος τα επιδόματα που μετατράπηκαν σε «οικειοθελείς παροχές», κόστος ο μισθός μας.
·        Η δραματική υποβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, ήδη από την «προ»-μνημονιακή περίοδο, όχι μόνο ανακουφίζει το κράτος από αυτά που το ίδιο θεωρεί ως κόστη, αλλά ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις Κεφαλαίου/επενδυτών υποχρεώνοντας χιλιάδες εργαζόμενους να στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση. Ένας πραγματικός σύλλογος εργαζομένων πρέπει να έχει στην άμεση προτεραιότητά του την υπεράσπιση της Κοινων. ασφάλισης, να διοργανώνει συσκέψεις, συνελεύσεις, κινητοποιήσεις με αυτό ως περιεχόμενο.
·        Την πρώην Τραπ.Κύπρου και όχι τους συναδέλφους συνέφερε που επί τόσα χρόνια ο σύλλογος μας είχε εκτός επιχειρησιακής σύμβασης το πρόγραμμα περίθαλψής μας, την Τραπ.Πειραιώς και όχι τους συναδέλφους συμφέρει που παραβιάζεται η επιχ.σύμβαση που έχει υπογραφεί το 2001 με την ανοχή του συλλόγου που την υπέγραψε!
·        Η Τράπεζα, από κοντά κι η όποια Ασφαλιστική, ούτε φοβάται, ούτε λογαριάζει εξώδικα, δικόγραφα, νομικές ενέργειες χωρίς αυτές να συνοδεύονται από ένα ελάχιστο βαθμό συλλογικής οργάνωσης, αντίστασης, δράσης των εργαζομένων με όποιο πρόσφορο τρόπο, από μια αποφασιστική καταδίκη π.χ. σε έκτακτη Γεν. Συνέλευση μέχρι την μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Αυτά τα ζητήματα δε λύνονται από τους Η/Υ μας!
 
Είναι ώρα δράσης για όλους μας, οι δυνάμεις, οι παρατάξεις, οι συνάδελφοι που συσπειρωνόμαστε στο Αγωνιστικό Μέτωπο και στο ΠΑΜΕ καλούμε να βαδίσουμε αυτόν το δρόμο.
Υπερασπιζόμαστε – διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕΥΤΠΕ
επικοινωνία:
Αθήνα, Δημ.Τζιώκας εσ. 80620
Θεσ/νίκη, Απ.Μαντούδης εσ. 35089