Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΣΥΔΟΤΗ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ

Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους ότι η Τράπεζα δεν καταβάλει το επίδομα τοκετού όπως προβλέπεται από την Κλαδική ΣΣΕ. Εκμεταλλευόμενη το χάος που επικρατεί με τα πολλών ταχυτήτων ασφαλιστήρια δεν αποδίδει τη διαφορά μεταξύ του ασφαλιστηρίου και της κλαδικής σύμβασης σε εκείνους τους συναδέλφους που το προβλεπόμενο ποσό στο ασφαλιστήριο που τους καλύπτει είναι μικρότερο από το επίδομα τοκετού της Κλαδικής ΣΣΕ, που είναι 1.557 ευρώ.
Συγκεκριμένα οι συνάδελφοι που προέρχονται από την Κύπρου και που δικαιούνται 700 ευρώ από το ασφαλιστήριο, θα έπρεπε να λάβουν από την Τράπεζα και επιπλέον 857 ευρώ τα οποία η Τράπεζα τα κάνει «γαργάρα». Και όταν συνάδελφος ζήτησε τη διαφορά συμψήφισε η Τράπεζα παράνομα τα νοσήλια που κατέβαλε ο ΕΟΠΥΥ στο νοσοκομείο με το δικαιούμενο επίδομα. 
Καλούμε τους συναδέλφους που το επίδομα τοκετού που έλαβαν «στο χέρι» από το ασφαλιστήριο υπολείπεται του ποσού των 1.557 ευρώ που προβλέπεται από την κλαδική ΣΣΕ, να υποβάλουν αίτηση στη ΔΑΔ για το υπόλοιπο ποσό και να μη δεχτούν συμψηφισμό με νοσήλια.
Καταγγέλλουμε τις πλειοψηφίες των συλλόγων που ενώ γνωρίζουν την παρανομία δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια απαίτησης στην πράξη του κλεμμένου ποσού.
Ήδη ο εν λόγω συνάδελφος προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας με την αρωγή του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, και η εργατική διαφορά θα διενεργηθεί στις 10/01/2017.

Τηλ. Επικοινωνίας
Καρυώτη Ήβα    6949733543
Τζιώκας Δημήτρης   6974046073
Κονόρτος Μιχάλης  6972017691