Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΙΑ;
Ή
Η ΝΤΡΟΠΗ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ
Δανειζόμαστε (στην πρώτη περίπτωση) και αντιγυρίζουμε (στη δεύτερη περίπτωση) τις εκβιαστικές εκφράσεις που χρησιμοποιεί περιφερειακός στην Αττική στην προσπάθειά του να πιέσει το προσωπικό να πιάσει τους άπιαστους στόχους των ασφαλιστηρίων.
Εμείς θα ντρεπόμασταν αν βάζαμε στο χέρι όλους τους συγγενείς μας να πάρουν ασφαλιστήρια που δε χρειάζονται για να πιάσουμε το στόχο. Θα ντρεπόμασταν αν εκβιάζαμε πελάτες που έρχονται να ρυθμίσουν το δάνειό τους γιατί δεν έχουν να το πληρώσουν, να πάρουν και ασφαλιστήριο γιατί αλλιώς δε θα κάνουμε τη ρύθμιση.
Θεωρούμε ότι πρέπει να ντρέπονται αυτοί που ευθύνονται για την εντατικοποίηση της δουλειάς, για τις απλήρωτες καθημερινές υπερωρίες, για τον Οργανισμό που δεν εφαρμόζεται, για τα επιδόματα που πετσοκόβονται, για την καθημερινή ισοπέδωση των συναδέλφων στο κυνήγι των στόχων.
Θεωρούμε ότι πρέπει να ντρέπονται εκείνες οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που σας επιτρέπουν χρόνια τώρα να τρομοκρατείτε τους συναδέλφους.
Αρκετά ανεχθήκαμε. Δεν ξέρουμε αν θέλετε να δείξετε «καλό πρόσωπο» στην τωρινή ή στην επερχόμενη διοίκηση και δε μας ενδιαφέρει. Πάντως πατώντας στην αξιοπρέπειά μας δε θα το κάνετε.
Καλούμε τους συναδέλφους να μη «μασάνε». Να καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές, να υποχρεώσουν τα σωματεία να πάρουν θέση. Τους θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι οι δυνάμεις του Αγωνιστικού Μετώπου, του Π.Α.ΜΕ. στον όμιλο Πειραιώς είναι εδώ να δώσουν το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί.