Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. 3/10/14



ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΣΕΥΤΠΕ) ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 1ης ΝΟΕΜΒΡΗ




Συνάδελφοι,
Εκατοντάδες Ομοσπονδίες. Εργατικά Κέντρα, σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα , μαζί με φορείς των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης του Νοέμβρη στο Σύνταγμα.
Στο διάστημα προχωρούν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες στις εφορίες ενάντια στα χαράτσια, στα Υπουργεία για μείωση της τιμής των εισιτηρίων, προχωρούν σε συλλαλητήρια προετοιμασίας στις 4/10 στην Αθήνα και στις 3 και 4 σε όλη την Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι έχουν δεχτεί απανωτά κτυπήματα σε κατακτήσεις και δικαιώματα. Σχεδιάζεται νέα επίθεση σε ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό. Οι παροχές υγείας πετσοκόβονται. Η ανεργία τσακίζει κόκαλα, βρίσκεται στο σπίτι κάθε λαϊκής οικογένειας.
Ο κλάδος δεν είναι έξω από αυτήν την επίθεση. Η εργοδοτική τρομοκρατία, η εντατικοποίηση, οι απολύσεις χιλιάδων τραπεζοϋπάλληλων με το μανδύα της εθελούσιας, η καταστρατήγηση του ωραρίου είναι οι σημερινές συνθήκες εργασίας στους χώρους.
Η μόνη απάντηση σε αυτήν την κατάσταση είναι να δοθεί μαζική ενωτική διεκδικητική απάντηση από τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να περιμένουν τις εναλλαγές κυβερνήσεων ή τη ψυχοπονιά των εργοδοτών. Με τους αγώνες τους είχαν κατακτήσεις έτσι θα πάρουν πίσω ότι τους στέρησαν.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ζητάμε να συζητήσει και να αποφασίσει το ΔΣ του συλλόγου μας τη συμμετοχή του σε αυτή τη μάχη. Να καλέσει τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών στο συλλαλητήριο της 1ης του Νοέμβρη.

Για να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων. Γιατί δεν μπορούμε να ζούμε με ψίχουλα γιατί δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας.
Να σπάσει η απογοήτευση και η μοιρολατρία.
Να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

                                   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

1/10/2014