Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                                                                                          Ιουνιος 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ, ΩΡΑ 7:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ., ΩΡΑ 8:00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,

 

ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στις τράπεζες, τις εισπρακτικές εταιρίες, τις θυγατρικές των τραπεζών.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών ολοκληρώθηκε «με επιτυχία» για τους τραπεζικούς ομίλους. Αυτή η εξέλιξη βρίσκει τους εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, σε ακόμη δυσμενέστερη θέση για τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Γιατί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας απαιτεί μείωση του «λειτουργικού κόστους», άρα και νέες μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα, μείωση των θέσεων εργασίας (είτε μέσω εθελούσιων εξόδων, είτε με απευθείας απολύσεις).

Το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν κατακαλόκαιρο, Κυβέρνηση, τρόικα και ΕΕ, θα σημάνει νέα επίθεση και στους εργαζόμενους του κλάδου μας:
  • Η απελευθέρωση των απολύσεων θα δώσει γη και ύδωρ στους ισχυρούς τραπεζικούς ομίλους που ψάχνουν μορφές για να μειώσουν το ¨πλεονάζον¨, όπως μας αποκαλούν, προσωπικό.
  • Η κατάργηση της πενθήμερης εργασίας και της πληρωμής των υπερωριών, είναι βούτυρο στο ψωμί τους, τη στιγμή που εκατοντάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται ΑΠΛΗΡΩΤΑ να δουλεύουν για τους στόχους της τράπεζας. Και μάλιστα, την υποχώρησή μας αυτή, την βαφτίζουν και «φιλότιμο»…
  • Το νέο πλήγμα στους κλαδικούς μισθούς, στα επιδόματα, στις συντάξεις, θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο (από επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις) εισόδημά μας.
  • Προετοιμάζουν νόμο για δυνατότητα lock out στους εργοδότες, δηλαδή νόμο για να απολύουν απεργούς χωρίς προειδοποίηση, αφαιρώντας το δικαίωμα στην απεργία!!!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. Σε αυτή την επίθεση, οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος να αντιδράσουν. Είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στο κίνημα.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, στέλνουμε μήνυμα οργάνωσης, προετοιμασίας, αλληλεγγύης και ταξικής απάντησης. Στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας που απολύονται (βλ. Ταμείο Υγείας ΑΤΕ), που κόβουν εκ νέου τους μισθούς τους (πχ. Ethnodata),  των εργαζομένων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν κάτω από τα δυσβάσταχτα βάρη της φορολογίας, των χαρατσιών, των κόκκινων δανείων τους, ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με συγκροτημένα δικαιώματα
  • Όχι στην αύξηση του ωραρίου και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας
  • Ανάπτυξη για τους εργαζόμενους και όχι για τις τράπεζες και τους βιομηχάνους.

                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              ΕΦΗ ΧΑΛΙΟΥ                                                                              ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΕΛΗΣ