Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΣΕΥΤΚΕ 3/4/2013

Συνεδρίασε μετά από 4 μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας. Ως Αγωνιστικό Μέτωπο και με βάση τη θύελλα των τελευταίων εξελίξεων τοποθετηθήκαμε και καταθέσαμε προτάσεις προς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Πιο συγκεκριμένα:
·         Θεωρούμε ότι η εξαγορά από τον Όμιλο Πειραιώς κινείται στην κατεύθυνση της διασφάλισης των συμφερόντων των τραπεζιτών και όχι των τραπεζοϋπαλλήλων. Αυτή πρέπει να είναι και η θέση του Συλλόγου μας. Ήδη διαρρέεται προς κάθε κατεύθυνση η επιδίωξη μείωσης του λειτουργικού κόστους μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνουν θέσεις και δικαιώματα εργασίας.
·         Να δουλέψουμε στη βάση της ενότητας των συμφερόντων μας και του συντονισμού δράσης. Αυτό αφορά τους συναδέλφους όλου του Ομίλου. Οι προτάσεις-αποφάσεις του ΔΣ μας να κοινοποιούνται-δημοσιοποιούνται άμεσα, να γίνονται εργαλείο στα χέρια όλων των συναδέλφων. Να παραμερίσουμε υπαρκτά ή νέα εμπόδια που θα μπούνε στο συντονισμό. Αν δεν αρκεί (και συνήθως έτσι είναι) μια απλή επιστολή μεταξύ συνδικαλιστών, να απευθυνόμαστε απευθείας στους εργαζόμενους, να βοηθήσουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες με ταξική ενότητα, να μη μείνουμε στη λογική «η τράπεζά μου», «ο σύλλογός μου».
·         Οι εργαζόμενοι στις θυγατρικές του πρώην Συγκροτήματος πρέπει να τύχουν κάθε δυνατής υποστήριξης. Να τους γράψουμε μέλη του Συλλόγου, να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας τους. Να πάμε με απόφαση απαίτησης πλήρους κατοχύρωσής τους στη συνάντηση (που δεν είναι εθιμοτυπική) με τη νέα Διοίκηση της τράπεζας.
·         Να προχωρήσουμε άμεσα, πριν το Πάσχα, στη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης για να εκφραστούν και οι συνάδελφοι για όλα τα παραπάνω.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Μαντούδης Απόστολος (εσ. 33202 – κιν. 6973649588)
Μουτζουρέλης Άρης (εσ. 78782 – κιν. 6944371519)
Τζιώκας Δημήτρης (εσ. 73348 – κιν. 6974046073)