Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Χαιρετίζουμε τις σημερινές κινητοποιήσεις των συναδέλφων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά! Είναι ελπιδοφόρες, δείχνουν πως μέσα από την οργάνωση και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες χτίζεται βήμα-βήμα αυτό που λέμε: να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους συλλογικά.
Ακριβώς αυτή την στιγμή, που τίποτα απολύτως δεν είναι δεσμευτικό και δε μας κατοχυρώνει το παραμικρό, χρειάζεται να επιμείνουμε, να μην επαναπαυτούμε, να μην εφησυχάσουμε.
Γι’ αυτό κοινοποιούμε στους συναδέλφους την πρόταση που ως Αγωνιστικό Μέτωπο καταθέσαμε σήμερα το απόγευμα στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας (με μέχρι στιγμής μια εντελώς αρνητική απάντηση από τον Πρόεδρο).
Σας καλούμε να την υποστηρίξουμε έμπρακτα!:
“Είναι ζήτημα ωρών καθώς φαίνεται η ανακοίνωση του «σχεδίου» για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Τα σχέδια σωτηρίας των Τραπεζών περνάνε πάντα πάνω από την πλάτη των εργαζόμενων. Οι απολύσεις στις Συνεταιριστικές, οι ατομικές συμβάσεις των εργαζόμενων της ΑΤΕ και του ΤΤ μετά το διαχωρισμό σε καλή και κακή Τράπεζα δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες και αυταπάτες.
Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη τις συνθήκες υπό τις οποίες θα δοθεί η «λύση» για τις κυπριακές τράπεζες, η αναμονή από την πλευρά των εργαζόμενων μπορεί να αποβεί μοιραία.
Στη μάχη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, για να μη χαθούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να μπουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά. Να κλείσουν τα αυτιά τους σε κάθε είδους σειρήνες, που προσπαθούν να τους πείσουν ακόμα και σήμερα ότι τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα των τραπεζιτών, ότι οι ισχυρές τράπεζες θα διασφαλίσουν τους εργαζόμενους.
Καμία αυταπάτη: Για να βγει αλώβητο το τραπεζικό και όχι μόνο κεφάλαιο από την κρίση, ή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, θα θερίσει στο δρόμο του κατακτήσεις, δικαιώματα, θέσεις εργασίας.
Σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε από το ΔΣ του σωματείου να καλέσει τους εργαζόμενους της Τράπεζας σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών με την ανακοίνωση των αποφάσεων-εξελίξεων. Επιπλέον απαιτείται άμεσα συντονισμός των σωματείων και των τριών τραπεζών σε κοινή δράση ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι θα δώσουμε τη μάχη με τους καλύτερους δυνατούς όρους ώστε να διασφαλίσουμε ότι δε θα έχουμε καμία απόλυση, καμία απώλεια εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.”

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΑΤΤΙΚΗ: Τζιώκας Δημήτρης - 6974046073
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαντούδης Απόστολος 6973649588