Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
21 Μάρτη 2013
Συνάδελφοι,
  Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Οι πληροφορίες που διατρέχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι αλληλοσυγκρουόμενες.
  Ένα είναι σίγουρο. Σκέφτονται και αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς για ακόμα μια φορά. Αυτή την έσχατη στιγμή που έπρεπε ολόκληρος ο κλάδος να αντιδράσει, η ΟΤΟΕ είναι για άλλη μια φορά απούσα, περιμένοντας, όπως λένε, τις εξελίξεις, δηλαδή προσφέροντας χρόνο στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Όμως όταν θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις θα είναι αργά.
  Ενώ όλοι κόπτονται ότι οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν, δε βγαίνει άχνα για τους 5500 εργαζόμενους στις κυπριακές τράπεζες. 

Και όμως,
Για πρώτη φορά δόθηκε μαζικό παρόν στην σύσκεψη της Τετάρτης, για πρώτη φορά εκφράστηκαν αγωνιστικές ανώτερες διαθέσεις. Εδώ ακριβώς να τονίσουμε ότι είναι χρέος του κάθε συνδικαλιστή, του κάθε πρωτοπόρου εργαζόμενου σε μια τέτοια περίσταση όχι να λειτουργεί πυροσβεστικά, αλλά να βοηθά, να υποστηρίζει, να εμψυχώνει τους εργαζόμενους που κάτω από την πίεση των εξελίξεων θέλουν να ανάψουν σπίθες κλιμάκωσης του αγώνα.
Για αυτό και πιέσαμε άμεσα να δοθεί μια πρώτη απάντηση σε εργοδοσία – Κυβέρνηση, με την συγκέντρωση που ακολούθησε στα Κεντρικά της Λ. Αλεξάνδρας.
Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις τόσο έξω από τους εργασιακούς χώρους, όσο και στο υπουργείο Οικονομικών. Πρέπει να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά, πιο μαζικά γιατί αυτός ο αγώνας είναι ακόμα στην αρχή.

Συνάδελφοι,
  Πρέπει να επαναλάβουμε, δυστυχώς μονότονα, ότι όσο οι εργαζόμενοι δεν κάνουν υπόθεση τους την λύση των προβλημάτων τους, θα θυσιάζονται στον μολώχ της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας.
  Έχει αποδειχθεί πλέον ότι ΕΕ, ΔΝΤ, Κυβέρνηση είναι δεμένοι στο άρμα των συμφερόντων Τραπεζιτών, Βιομηχάνων και Εφοπλιστών παίζοντας κάθε φορά το παιχνίδι των συγκρουόμενων συμφερόντων των καπιταλιστών.
  Τα δικά μας συμφέροντα δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά τους παιχνίδια.
  Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες έχουμε πλούσια πείρα. Οι λύσεις που βρίσκονται κάθε φορά για τις Τράπεζες έχουν ως αποτέλεσμα την ισοπέδωση των δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Σήμερα είναι πιο επιτακτικό από ποτέ, με αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε και να  διεκδικήσουμε, είτε μείνουν οι Τράπεζες ως υποκαταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών, είτε λειτουργήσουν με οποιοδήποτε καθεστώς:
·         Καμιά απόλυση
·         Κανένα παζάρι στα δικαιώματά μας
·         Δεν κάνουμε πίσω από τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
·         Δε συμβιβαζόμαστε με τη λογική  του μικρότερου κακού και της μοιρολατρίας.

Η επίθεση στα δικαιώματά μας αφορά όλον τον κλάδο. Είναι συνέχεια των επιθέσεων στους εργαζόμενους στις Συνεταιριστικές, στην ΑΤΕ και το ΤΤ, είναι προάγγελος αυτών που θα ακολουθήσουν στις υπόλοιπες τράπεζες.
Κανένας μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους.
Απαιτείται άμεσος συντονισμός των εργαζόμενων στις κυπριακές τράπεζες, αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο. Στην συντονισμένη επίθεση απαντάμε με συντονισμένη αντεπίθεση.

ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 8.00

Οι εργαζόμενοι μπαίνουμε μπροστά και
παίρνουμε τον αγώνα για τη ζωή μας στα δικά μας χέρια.
 ametkyprou.blogspot.gr