Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Αθήνα, 4/2/2013
Συνάδελφοι,

To Αγωνιστικό Μέτωπο εδώ και 6 μήνες, μέσα σε καταιγισμό εξελίξεων και στην τράπεζά μας, ζητούσε επίμονα να πραγματοποιηθεί Γενική συνέλευση. Όλοι οι εργαζόμενοι, Αττικής και περιφέρειας, έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις Γ.Σ., να ενημερώνονται και να εκφράζουν τις απόψεις τους, να αποφασίζουν για τη συλλογική τους δράση.
Την τελευταία εβδομάδα ζητήσαμε το αυτονόητο. Καταθέσαμε πρόταση στο Δ.Σ. του ΣΕΥΤΚΕ να αλλάξει η ημερομηνία και η ώρα της Γ.Σ. με σκοπό να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότεροι συνάδελφοι εντός και εκτός Αττικής και επιτέλους να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης από την περιφέρεια, όπως συμβαίνει σε όλα τα σωματεία του κλάδου μας.
Η θλιβερή επιμονή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. δείχνει πως κάνει ό,τι μπορεί για να μην υπάρχει συμμετοχή, για να μένουν οι εργαζόμενοι στην ουσία μόνοι απέναντι στις επιλογές της Διοίκησης.

Και όμως,
ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται η μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. της Τρίτης 5/2. Οι προθέσεις της Διοίκησης το επόμενο διάστημα συμπυκνώνονται στη λέξη «ανταγωνιστικότητα». Μια ανταγωνιστικότητα που δε συμβαδίζει με κεκτημένα δικαιώματα, με όρους και απολαβές εργασίας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, αλλά που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά. Εδώ και 11 μήνες περισσότεροι από 400 συνάδελφοί μας έχουν βρεθεί εκτός δουλειάς, με όλους τους δυνατούς τρόπους που προσφέρει η «σύγχρονη» νομοθεσία στην εργοδοσία! Οι συγχωνεύσεις δεκάδων καταστημάτων και υπηρεσιών μετατρέπουν την καθημερινότητα πολλών συναδέλφων σε εφιάλτη.

Μας θεωρούν κόστος. Αυτό το κόστος θέλουν να το περιορίσουν. Ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα, διαχρονικά, είναι η δήθεν εθελοντική επιλογή του «μικρότερου κακού», που όμως αποδεδειγμένα φέρνει το μεγαλύτερο. Δεν πρέπει να το αποδεχτούμε μοιρολατρικά. Να δώσουμε το παρόν στην συνέλευση, να βάλουμε σε προτεραιότητα τα δικά μας συμφέροντα και όχι τις οικονομοτεχνικές αναλύσεις που έχουν πάντα κοινό παρονομαστή την ανάγκη απαξίωσης της εργασίας μας.
Να μην επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο μείωση των αποδοχών μας.
Να μην εξουσιοδοτήσουμε κανέναν να το διαπραγματευτεί.
Εμείς να αποφασίσουμε για εμάς.
Να νικήσουμε στην πράξη την αντίληψη ότι στην Τρ.Κύπρου «δεν κουνιέται φύλλο», άποψη βολική για εχθρούς και «φίλους».
Μαζικά, αποφασιστικά, ταξικά κι ενωτικά στην Γ.Σ. της Τρίτης 5/2/2013!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Μαντούδης Απόστολος (εσ. 33203 – κιν. 6973649588)
Μουτζουρέλης Άρης (εσ. 78193 – κιν. 6944371519)
Τζιώκας Δημήτρης (εσ. 73348 – κιν. 6974046073)
ametkyprou.blogspot.gr