Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ  ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Κανείς στη δουλειά! Κλιμακώνουμε την πάλη.

Συνάδελφε,

Μην κάθεσαι σκυφτός! Μη μένεις αμέτοχος στους αγώνες που γίνονται. Έλα κι εσύ, κάνε το βήμα να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, αποφασιστικά και με θάρρος.
Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση! Διακυβεύεται η ζωή μας!

 Να μη δεχθούμε να δουλεύουμε 13 ώρες, χωρίς δικαιώματα, για 400 ευρώ. Να μην δεχτούμε την ανεργία ως φυσικό φαινόμενο, που θα τη χρησιμοποιούν για να μας εκβιάζουν με απόλυση, όσο θα μας ξεζουμίζουν. Μην πιστέψει κανείς ότι στον κλάδο μας θα «τη γλιτώσουμε». Η «αναδόμηση του τραπεζικού τοπίου» θα συνοδευτεί από μαζικές απολύσεις, και χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και μισθών. Είδαμε τι έγινε στην Αγροτική, έρχεται η σειρά των υπολοίπων (Εθνική – Efg, Alpha-Εμπορική, ΤΤ, Γενική κλπ.).
 Καμία θυσία για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζών! Στοπ στα αρπαχτικά και το πολιτικό τους προσωπικό, νέα κυβέρνηση και ΕΕ

Προσπαθούν να μας ξεγελάσουν ότι τα μέτρα είναι για το καλό της χώρας, για να καλύψουν χρέη και ελλείμματα, που δημιουργήσαμε εμείς οι εργαζόμενοι, ζώντας σε μια πλαστή ευημερία. Ψέματα! Το έλλειμμα προκλήθηκε από τα τεράστια κέρδη των τραπεζών (350 δις αύξηση ενεργητικού μέσα σε μια 5ετία), των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι μπούκωσαν από επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές. Και τώρα, για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους, θέλουν εργαζόμενους-σκλάβους, φτηνούς και υποταγμένους!
Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση! Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Είμαστε αυτοί που παράγουμε τον πλούτο, πρέπει να επιβάλλουμε το δίκιο μας

Σε μας τους εργαζόμενους πέφτει το βάρος να βγούμε μαζικά στους δρόμους, να φέρουμε τα πάνω κάτω. Δεν θα αφεθούμε στα χέρια της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ, Επιχειρησιακά σωματεία) που υπογράφει μειώσεις μισθών, αποδέχεται την υπονόμευση των εργατικών μας δικαιωμάτων, μας καθησυχάζει ότι εμάς τίποτα δεν θα μας πειράξει.

Αυτές οι πλειοψηφίες είναι που προσπαθούν να διαποτίσουν τους εργαζόμενους με το ιδεολόγημα ότι «οι απεργίες δεν έχουν αποτέλεσμα, είναι αγώνες τουφεκιά»! Τα λένε γιατί θέλουν να διατηρήσουν την εκλογική τους πελατεία και εμείς οι εργαζόμενοι να παραμείνουμε θεατές των «κοινωνικών διαλόγων», με τους οποίους ισοπέδωσαν κάθε κατάκτηση, εργασιακή και κοινωνική. 
Δεν υπάρχει χαμένος αγώνας, εκτός από αυτόν που δεν δόθηκε!
Η δική μας διέξοδος είναι ο δρόμος που οδηγεί τους εργαζόμενους να γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν. Με αυτήν την προοπτική αντιπαλεύουμε το νέο πακέτο μέτρων. Παλεύουμε για κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαγραφή του χρέους. Ανάπτυξη με κριτήριο τις ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.