Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Αγωνιστικό Μέτωπο στην Τράπεζα Πειραιώς (ΣΕΤΠ: Πειραιώς, πρώην CPB, πρώην Ελληνική)


Ανοιχτή Επιστολή προς το Δ.Σ.  Σ.Ε.Τ.Π
 
Θέμα :  Λειτουργία Δ.Σ ΣΕΤΠ.
 
Τη χρονιά που πέρασε (2015), η πλειοψηφία του Συλλόγου (παράταξη της Συλλογικής Ενότητας) συγκάλεσε 6 φορές το Δ.Σ. (14/1,20/3,20/4,5/6,17/9,4/11 ) παρά το γεγονός ότι μια σειρά από σημαντικά πολιτικά και οικονομικά γεγονότα επηρέασαν αναμφισβήτητα πολύπλευρα τον κλάδο και πολλές πτυχές της εργασιακής καθημερινότητας των συναδέλφων μελών του Συλλόγου μας: βουλευτικές εκλογές, δημοψήφισμα, capitalcontrols,  υλοποίηση επιχ/κής Σ.Σ.Ε , αντεργατικά μέτρα, συλλαλητήρια, πανεργατικές απεργίες, 31ο συνέδριο της ΟΤΟΕ, νέο μνημόνιο από τη συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, εντατικοποίηση της δουλειάς, πιέσεις για στοχοθεσία, απλήρωτες υπερωρίες, καταστρατήγηση Οργανισμού, και πολλά άλλα.
Η  κατεύθυνση της πλειοψηφίας να παραβιάζει συστηματικά το άρθρο 15 του καταστατικού του Συλλόγου (να μη συνεδριάζει κάθε μήνα) ώστε επί της ουσίας να μην λειτουργεί το Δ.Σ. είναι συνειδητή.Η συντριπτική πλειοψηφία που διαθέτει η Συλλογική ενότητα 11 μέλη στο δεκαπεντεμελές Δ.Σ. δεν διακυβεύεται.  Δεν υπάρχει δικαιολογία για το προεδρείο του Συλλόγου που θέλει μάλιστα να παίξει το ρόλο και του αντιπροσωπευτικού σωματείου στην τράπεζα. Η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δ.Σ. εξυπηρετεί ξεκάθαρα και μόνον την εργοδοσία που κρατάει εγκλωβισμένους στην απραξία, ανασφάλεια, ηττοπάθεια  και στη λειψή ενημέρωση περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους τη στιγμή που ξηλώνονται καίρια εργασιακά δικαιώματα. Ή  μήπως φοβάται η πλειοψηφία ότι θα πέσει έξω η τράπεζα αν δεν πάμε στη δουλειά οι μη αποσπασμένοι συνδικαλιστές των άλλων παρατάξεων πιο συχνά; 
Στην νέα χρονιά κι ενώ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές: (Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, Πλαίσιο κλαδικής ΣΣΕ, σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας με κλείσιμο κατ/των, απολύσεις, πώληση θυγατρικών, πιέσεις στοχοθεσίας στο δίκτυο, πρόγραμμα εθελουσίας η λήξη της επιχ/κής ΣΣΕ 2015, ενημέρωση από τις τακτικές συναντήσεις με τη δκση κ.α.) έχουμε να συνεδριάσουμε από τις 4/11/15!
Συνάδελφοι, έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους. Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  δεν προτίθεται να ανεχτεί την μετατροπή του σωματείου σε Μ.Κ.Ο, εκπολιτιστικό σύλλογο ή θυγατρική της διοίκησης. Θέλουμε ένα σωματείο που θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή και τον έλεγχο από τους ίδιους τους εργαζόμενους, γιατί αυτοί είναι η δύναμή του. Οι εργαζόμενοι έχουν την απόλυτη δύναμη που δεν την έχουν δοκιμάσει ακόμα.  
Ζητάμε άμεσα : 1. την σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. και 2. να πάρει πρωτοβουλία ο Σύλλογος να καλέσει τα Δ.Σ. των άλλων Συλλόγων σε σύσκεψη με σκοπό τον συντονισμό δράσης μπροστά στις εξελίξεις και στην υπογραφή νέας επιχ/κής ΣΣΕ.  

Γενάρης 2016