Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΠΑΜΕ …συλλαλητήριο;

Συνάδελφοι,
Θα ‘πρεπε (φαίνεται) να αισθάνομαι πολύ «περήφανη», γιατί ο πρωθυπουργός μας σε πρόσφατη δήλωσή του τόνισε ότι, η «συμφωνία» (που πρότεινε στους …θεσμούς!) είναι επώδυνη μεν, αλλά …καθαρή, ….διαυγής και κυρίως …έντιμη!
Αυτό θα πει «πρώτη φορά Αριστερά»!!! Το νέο Μνημόνιο (…συγγνώμη ….Συμφωνία), θα ‘ναι επώδυνο μεν, αλλά έντιμο  βρε αδελφέ, όχι σαν τους προηγούμενους. Υπάρχει «ΔΙΑΦΟΡΑ»! 
Μας έλεγαν (προεκλογικά) ότι μ’ ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσουν τα Μνημόνια. Πολλά στελέχη του Σύριζα συνεχίζουν (ακόμα και σήμερα!) να ισχυρίζονται ότι «κατάργησαν» τα Μνημόνια. Φαίνεται, με τη «πρώτη φορά Αριστερά», με το που αλλάζουν το όνομα, καταργούνται όλα ως δια μαγείας. Συνεπώς (να φανταστούμε)  ότι και οι μνημονιακοί νόμοι (400 και βάλε), έχουν γίνει …συμφωνιακοί νόμοι!!! και γι΄ αυτό δεν χρειάζεται και δεν χρειάστηκε να καταργηθεί ούτε ένας (για δείγμα) νόμος.
Το μόνο που  είδαμε τους μήνες που κυβερνά η «πρώτη φορά Αριστερά» δύο (2) ΠΝΠ (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου). Δηλαδή, με το «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» χαρίζουμε κάτι εκατομμυριάκια σε επιχειρηματίες, από πλαστά τιμολόγια, λαθρεμπόριο, μαύρο χρήμα κ.λπ.
Για του λόγου το αληθές, παραθέτω ένα αντίστοιχο παραδειγματάκι (ΦΕΚ Β977 28/5/2015). Σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματός τους Hans Bockler η φορολογική επιβάρυνση των πατρικίων αυτού του τόπου τα χρόνια της κρίσης δεν ξεπέρασε το 9%, σε αντίθεση με τους πληβείους (εμάς δηλαδή) που είδε τη  φορολογική του επιβάρυνση να αυξάνεται κατά 337%.
Και ‘γω με το φτωχό μου το μυαλό ρωτάω:
Γιατί η «πρώτη φορά Αριστερή» κυβέρνηση όχι μόνο δεν αύξησε τη φορολογία τους αλλά τους χαρίζει κι από πάνω με ΠΝΠ?
Την περασμένη Παρασκευή (όσοι παρακολουθήσαμε Βουλή) διαπιστώσαμε από την ενημέρωση που έκανε ο πρωθυπουργός, ότι ήρθε σε τέτοια φ-«ρήξη» με τους «τοκογλύφους», «γκάνγκστερ», «εταίρους», «φίλους», (λόγια -και πάλι- του πρωθυπουργού) που  απ΄ ό,τι καταλάβαμε δηλαδή, έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στη Σκύλλα της Κυβέρνησης & τη Χάρυβδη του Γιούνκερ και μάλιστα η Σκύλλα παρουσιάζεται σαν αντίδοτο στη Χάρυβδη. Με άλλα λόγια μας ζητούν να διαλέξουμε με ποιο τρόπο θέλουμε να μας ακρωτηριάσουν! Με το μαχαίρι ή με το πριόνι?
Συνάδελφοι,
Οφείλουμε  σε μας και κυρίως  στις νεότερες γενιές να βάλουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές και να βρεθούμε ΌΛΟΙ στο κάλεσμα  του ΠΑΜΕ στις 11/6/2015, 19:30 μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ και να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στο 3o ΜΝΗΜΟΝΙΟ που έρχεται. Eδώ θα πάει ο ΣΕΤΑΠ και δεν θα πάμε στο ΠΑΜΕ εμείς?
Συναδελφικά,
Ντ. Κ.
(συνάδελφος στο ΤΥΠΑΤΕ)