Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 10/9

· Να πραγματοποιηθεί άμεσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση (πριν είναι αργά) όπως προβλέπεται και από το καταστατικό, κάτι που ξαναπροτάθηκε και πριν από 25 μέρες. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να δώσουμε το λόγο στους συναδέλφους και να καταλήξουμε σε Απόφαση, κάτι που θα αποτελούσε το ισχυρότερο χαρτί μας. Μια απόφαση φυσικά σαφή και συγκεκριμένη που θα ξεκαθάριζε ότι δεν θα αποδεχτούμε μείωση θέσεων εργασίας ούτε οποιαδήποτε περικοπή κεκτημένων δικαιωμάτων και απολαβών.
· Να σταλεί δημόσια κι επίσημη επιστολή προς τη Διοίκηση που θα ζητούσε συγκεκριμένη τοποθέτηση από την πλευρά της για  τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιωματα. Ανάλογη πρόταση κατατέθηκε και πριν από 2 μήνες για να σταλεί επιστολή-ερώτηση για τον ακριβή αριθμό απολυμένων συναδέλφων.
· Να υπάρξει Απόφαση απεργίας στα πλαίσια της Γενικής απεργίας που έχουν αποφασιστεί από δεκάδες επιχειρησιακά σωματεία, Εργατικά κέντρα και Ομοσπονδίες. Μια τέτοια Απόφαση θα βοηθούσε να ανοίξει καλύτερα η συζήτηση με τους συναδέλφους, θα έδειχνε μια ουσιαστική αποφασιστικότητα και, τέλος, θα ήταν ένα μέσο πίεσης προς τις ηγεσίες ΟΤΟΕ - ΕΚΑ - ΓΣΕΕ για ανάλογη στάση χωρίς να περιμένουμε απόφαση "από τα πάνω". Τα αιτήματά της δεν θα περιορίζονταν φυσικά στο στενό κλαδικό επίπεδο αλλά στο σύνολο των τρομακτικών εξελίξεων που συζητιούνται αυές τις μέρες και μας ετοιμάζουν μια εφιαλτική ζωή - κόλαση.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Μαντούδης Απόστολος (εσ. 33203 – κιν. 6973649588)
Μουτζουρέλης Άρης (εσ. 78193 – κιν. 6944371519)
Τζιώκας Δημήτρης (εσ. 73348 – κιν. 6974046073)