Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΕΣΑΚ-ΑΤΕ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ CPB, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ, ΕΣΑΚ ΜΑΚ-ΘΡΑΚ)

9 ΑΠΡΙΛΗ 2014
 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Ενάντια
·         στο ωράριο-λάστιχο
·         στην απλήρωτη δουλειά (υπερωρίες, αργίες, Σαββατοκύριακα)
·         στην εργοδοτική τρομοκρατία που θέλει τους περιφερειακούς να σου απαγορεύουν να φύγεις αν δεν πουλήσεις ασφάλειες, που τηλεφωνούν από την προηγούμενη για το ποιος θα απεργήσει
·         στο βάφτισμα των αμοιβών μας ως «οικειοθελείς παροχές»
·         στην αβεβαιότητα για το που θα βρισκόμαστε αύριο
Μας λένε με νόημα «καθίστε καλά, δε βλέπετε τι γίνεται γύρω μας;». Επειδή βλέπουμε λοιπόν , ότι κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον έναν άνεργο, τους φόρους και τα χαράτσια να πέφτουν ασήκωτα στις πλάτες μας, τα νοσοκομεία να κλείνουν, την παιδεία να μην υπάρχει, μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα απεργούμε ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, γυρίζοντας την πλάτη στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και του χώρου μας, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα συμφέροντα τραπεζιτών και τραπεζοϋπαλλήλων ταυτίζονται.
Η Διοίκηση της Πειραιώς προχωράει με ταχείς ρυθμούς το σάρωμα του συνόλου  των δικαιωμάτων μας (ωράριο, εργασιακές σχέσεις, αμοιβές). Με πληθώρα σωματείων, αλλά στην ουσία χωρίς συνδικαλιστικό κίνημα και με αχαλίνωτο το διευθυντικό δικαίωμα, αφού δεν υπάρχει κανονισμός εργασίας και επιχειρησιακή σύμβαση, προχωράει ανεμπόδιστα στην ενιαιοποίηση της εργασιακής κουλτούρας ή αλλιώς στην ισοπέδωση των πάντων.  
Η προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας δεν είναι λύση. Τα πρόστιμα που πληρώνει ο εργοδότης είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που κερδίζει από την υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων. Ο φόβος και η υποταγή ανοίγουν το δρόμο στον εργοδότη να επιβάλλει την απόλυτη βαρβαρότητα. Δε θα σώσουμε έτσι τη δουλειά μας. Ένα δρόμο έχουμε: συνδικαλιστικό κίνημα μαζικό, μαχητικό, ταξικά προσανατολισμένο στην υπεράσπιση των συμφερόντων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, σε σύγκρουση με τον εργοδότη.
Αν όλοι φεύγουμε στην ώρα μας, ο εργοδότης δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε κανέναν. Αν όλοι απεργήσουμε, ο εργοδότης δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε κανέναν. Αν ο εργοδότης ξέρει ότι θα μας βρει όλους απέναντί του, όταν θα παραβιάζει ωράρια, συμβάσεις, όταν θα απολύει δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε κανέναν. Αυτή είναι η δύναμή μας.
 Συνάδελφοι,
Στην απεργία της 9ης του Απρίλη να βάλουμε μπροστά για την ανατροπή της βαρβαρότητας. Κυβέρνηση και η εργοδοσία να μας βρουν απέναντί τους.
 Σας καλούμε κόντρα στο κλίμα της υποταγής και της μοιρολατρίας, που καλλιεργείται με την ανοχή ή και τη συνενοχή των πλειοψηφιών των σωματείων του χώρου, να σηκώσουμε ανάστημα, να αντιστρέψουμε το κλίμα, να βγούμε μπροστά με το μόνο όπλο που έχουμε ενάντια σε αυτά που έρχονται: την ενότητα με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ 10.00 ΠΜ