Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της παράταξης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ
ΜΙΑΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Όλο το καλοκαίρι, που η εργοδοσία κουτσούρευε τους μισθούς μας, βάφτιζε παράνομα ως οικειοθελείς παροχές επιδόματα, έτρεχε το πρόγραμμα εθελούσιων απολύσεων, αυθαίρετα τροποποιούσε το συμβόλαιο του εφ’ άπαξ, και που οι παράνομες υπερωρίες και η εντατικοποίηση τσάκιζαν τη ζωή των εργαζομένων, το προεδρείο ήταν άφαντο! Ούτε στα τηλέφωνα δεν απαντούσαν. Τι κι αν είχαμε ζητήσει επανειλημμένα με επιστολές μας να γίνει Δ.Σ. για τις εξελίξεις. Στα παλιά τους τα παπούτσια. Επί των ημερών της προεδρίας τους το καταστατικό του Συλλόγου κατάντησε κουρελόχαρτο όπως και ο Οργανισμός προσωπικού. Γιατί αυτό βόλευε τη διοίκηση βέβαια. Πάντα μέτρο για τις ενέργειες του προεδρείου είναι το εργοδοτικό συμφέρον. Πράγμα γνωστό εδώ και χρόνια στους παροικούντες. Και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι υπόγειες διεργασίες σε επίπεδο συνδικαλιστικών ηγεσιών συλλόγων «με τους ίδιους στόχους»,όπως λένε, το προεδρείο έγινε πολυγραφότατο βγάζοντας τόσες ανακοινώσεις όσες δεν έχει βγάλει για τρία χρόνια, χωρίς να κάνει την παραμικρή ενημέρωση στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Γιατί τόση μυστικοπάθεια άραγε;;
Έτσι, συνεχίζοντας το δρόμο της αυθαιρεσίας και λαθροχειρίας η οριακή πλειοψηφία που ελέγχει το προεδρείο του Συλλόγου, στην πρόσφατη κοινή ανακοίνωση με τα ΔΣ Ελληνικής και CPB μιλάει για απόφαση Δ.Σ. για ενοποίηση των τριών Συλλόγων μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες (καθ’ υπαγόρευση τίνος και γιατί ερήμην των εργαζομένων άραγε;). Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδέποτε συζητήθηκε και βέβαια δεν αποφασίστηκε κάποιο τέτοιο πλαίσιο επιλεκτικής ενοποίησης σε Δ.Σ. του Συλλόγου. Απεναντίας, το προεδρείο έντεχνα απέφευγε να παρθεί μια απόφαση για ενοποίηση Συλλόγων μέσα από ψηφοφορία ή με σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, που είχαμε ζητήσει. Επομένως, αυτό που παρουσιάζεται ως απόφαση Δ.Σ., δεν είναι παρά μια αυθαίρετη  απόφαση του προεδρείου η οποία ούτε καν ανακοινώθηκε στο πρόσφατο Δ.Σ! Δεν είναι η πρώτη φορά που η οριακή πλειοψηφία που διοικεί τον Σύλλογο «βαφτίζει» τον εαυτό της Δ.Σ. ή Σύλλογο, παρουσιάζοντας μια τέτοιου τύπου βολική για την εργοδοσία επιλεκτική ενοποίηση απ’ τα πάνω ως ομόφωνη απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου. Την ίδια στιγμή που αποκρύπτει επιστολές-προσκλήσεις άλλων Συλλόγων προς το Δ.Σ  για συμμετοχή σε κοινές συνεδριάσεις.
Ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται ν’ ανεχθούμε άλλο τέτοιες πρακτικές, που όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει στο σύνολο των εργαζομένων, στοχεύουν στη δημιουργία Συλλόγου-μαμούθ σε ρόλο υποχειρίου της εργοδοσίας. Ζητάμε την άμεση σύγκληση Δ.Σ. εντός 10 ημερών για να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν θα επιτρέψουμε σε μια οριακή πλειοψηφία να μιλάει εξ ονόματος όλων, εκτελώντας σχέδια που θέλουν τους εργαζόμενους στο «γύψο» του  διευθυντικού  δικαιώματος.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟ 2014 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ