Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 3/7/2013


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Υ.Τ.Κ.Ε. – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Συνάδελφοι,

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας την Τετάρτη 3/7/2013. Μέσα από τον εκπρόσωπό μας τοποθετηθήκαμε και καταθέσαμε προτάσεις προς την εξής κατεύθυνση:

  • Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε, η ανακεφαλαιοποίηση που συνεχίζεται, αλλά και το σύνολο των ενεργειών της Διοίκησης ενάντια στους εργαζόμενους αποσκοπούν στην ισχυροποίηση του Ομίλου, στην προστασία κι ενίσχυση των συμφερόντων «επενδυτών - μετόχων». Καμιά σχέση με τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ανάγκες. Η κατάσταση πλέον είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη. Πρέπει ο Σύλλογος άμεσα να πάρει ξεκάθαρη θέση (αντίθετη από αυτή που έχει ως τώρα) ότι δεν καθόμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί, δεν είμαστε όλοι στην ίδια όχθη, δεν έχουμε συνταυτιζόμενα, παράλληλα ή αλληλοεξαρτώμενα συμφέροντα. Μόνο σε αυτό το πνεύμα, με αυτή τη λογική μπορούμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, τις ζωές μας.
  • Οι αντεργατικές μεθοδεύσεις σε βάρος συναδέλφων μας (π.χ. εκβιαστική παραβίαση ωραρίου) πρέπει να αποκρούονται από τους ίδιους, με τη δική μας παρότρυνση, με τη δική μας παρέμβαση, με το δικό μας παράδειγμα αλλά και με εκείνους παρόντες, ενεργούς, στο προσκήνιο. Δι΄ αναθέσεως, εργολαβικά, με τους συναδέλφους που υφίστανται την επίθεση να μένουν στο περιθώριο, κανένα (ούτε το πιο μικρό) πρόβλημα δε λύνεται οριστικά. Όλες οι επιστολές, ανακοινώσεις κτλ που γράφονται πρέπει με πρωτοβουλία του ΔΣ να διανεμηθούν, να συζητηθούν μέσα στους εργασιακούς χώρους, καταστήματα, υπηρεσίες κτλ, παρουσία των συναδέλφων. Μόνο έτσι τους βοηθάμε να νικήσουν τον φόβο, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
  • Οι «εθελουσίες» που φημολογούνται είναι αναπόσπαστο στοιχείο του επονομαζόμενου σχεδίου μείωσης «λειτουργικού κόστους». Η πλέον της υποχρεωτικής από το νόμο αποζημίωση («κίνητρο») δεν αλλάζει το χαρακτήρα τους. Συνιστούν απολύσεις και ως τέτοιες πρέπει να τις καταγγείλουμε και να τις αντιμετωπίσουμε.       

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Μαντούδης Απόστολος (εσ. 33202 – κιν. 6973649588)
Μουτζουρέλης Άρης (εσ. 78782 – κιν. 6944371519)
Τζιώκας Δημήτρης (εσ. 73348 – κιν. 6974046073)
ametkyprou.blogspot.gr